Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRADICIONALNO ORGANIZOVANJE DOČEKA NOVE GODINE

Skromnije u
2013. godinu

Autor: Ekipa Alo! | 20.12.2012 - 00:06:00h | Komentara: 0

Tradicionalno, gradovi širom Srbije pripremaju se za organizovanje svečanog dočeka Nove godine. Iako su mnogi najavili da će zbog teške ekonomske situacije ovogodišnje proslave biti dosta skromnije nego ranije, a neki su čak i odustali zbog prevelikih troškova, na trgovima će nastupiti poznata imena domaće muzike. Predstavljamo vam najinteresantije zabave koje su srpski gradovi do sada ponudili.

BEOGRAD
Tradicionalni koncert na otvorenom vraća se na Trg Republike. Svirke će održati “Masterblastersi” i “Rok hor”, Jelena Mihailović, Marčelo i “Iskaz”, a u 2013. prisutne će uvesti “Električni orgazam”, koji će nastupati od 23.15 do 0.35, i na kraju “Dejan Pejović Black and White World”.

Električni orgazam

Električni orgazam | Foto: Nenad Milošević

NOVI SAD
Hor “Viva Vox”, Slobodan Trkulja, Sergej Ćetković i Vlado Georgijev uveličaće doček Nove godine na Trgu Slobode u Novom Sadu. Budžet će biti na nivou prošlogodišnjeg.

Sergej Ćetković

Sergej Ćetković | Foto: Robert Getel

Vlado Georgiev

Vlado Georgiev | Foto: Goran Srdanov

SUBOTICA
Najveseliju noć mnogi Subotičani provešće na centralnom gradskom trgu, gde će nastupiti Henrijeta Der i njen bend “Sugarloaf” iz Budimpešte, kao i subotički “Eks-Ju bend”. Njihovi nastupi trajaće do početka sedmominutnog vatrometa i ponoćnog valcera “Na lepom plavom Dunavu”.

Doček u Subotici

Doček u Subotici | Foto: B. Vučković

VALJEVO
Doček Nove 2013. podelio je Valjevce. Ubedljiva većina onih koji se izjašnjavaju na internet forumima smatra da zbog loše materijalne situacije u kojoj je Valjevo doček ne treba organizovati i da u te svrhe ne treba potrošiti 30 miliona dinara “narodnih para”, koliko iznose honorari za Željka Joksimovića i Anu Bekutu, koji će nastupiti pred Domom kulture. Da li će doček uopšte biti organizovan, znaće se narednih dana.

Željko Joksimović

Željko Joksimović | Foto: Robert Getel

Ana Bekuta

Ana Bekuta | Foto: Petar Marković

GORNJI MILANOVAC
Na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu, 31. decembra nastupiće Aleksandra Radović. Pokrovitelj koncerta je opština Gornji Milanovac.

Aleksandra Radović

Aleksandra Radović | Foto: Oksana Krutenjuk

UŽICE
Užičanima će na dočeku 2013. na Trgu partizana pevati Goca Tržan. Računajući honorar za pevačicu i porez na njen angažman, svirku jednog trubačkog orkestra, troškove bine, rasvete, ozvučenja i vatrometa, Užice će za organizaciju dočeka potrošiti oko dva miliona dinara.

Goca Tržan

Goca Tržan | Foto: D. Milenković

ZLATIBOR

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru tradicionalno se dočekuje Nova godina, ovog puta uz Bajagu i “Instruktore“.

Bajaga

Bajaga | Foto: Jelena Ivanović

KRAGUJEVAC

Tradicionalno, za doček Nove godine sviraće lokalni bendovi. Na Đačkom trgu ispred Gimnazije od 21 sat nastupaju “Propaganda 117”, “Epilog” i “90. minut”, a za ponoć je najavljen vatromet ispred Skupštine grada.

Doček u Kragujevcu

Doček u Kragujevcu | Foto: Nebojša Raus

ČAČAK
Čačak će i ove godine organizovati doček Nove godine na Gradskom trgu, ali skromnije nego lane. Nastupiće čačanski pop sastav “Akustik bend”, a posetioce očekuje i vatromet, dok će oko ponoći nastupiti trubači Mila Stanića. Svirka počinje oko 22 časa, a previđeno je da se završi u sat posle ponoći.

Doček u Čačku

Doček u Čačku

JAGODINA
U novogodišnjoj noći, na Gradskom trgu u Jagodini nastupiće Bojana Barjaktarević i orkestar Vladana Alempijevića. Klizalište će raditi cele noći, a služiće se kuvano vino, rakija i čaj.

Doček u Jagodini

Doček u Jagodini

KRUŠEVAC
Na trgu će za Novu godinu nastupiti Miroslav Ilić i “Kursadžije”. Koncert plaćaju sponzori, grad će iz budžeta platiti tehničku podršku, a vatromet će obezbediti “Trajal”.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić | Foto: Goran Srdanov

NIŠ
Nišlije će 2013. moći da dočekaju na Trgu kralja Milana uz svirku grupe “Balkanika“. Ovaj bend je zadužen za program, u kojem će biti i trubača i vatrometa u ponoć.

Sanja Ilić

Sanja Ilić | Foto: Beta

PIROT
I ove godine, na trgu u centru Pirota, Dom kulture uz pomoć opštine Pirot organizovaće tradicionalni doček Nove godine. Piroćance će zabavljati grupa “Garavi sokak”, čiji honorar iznosi 500.000 dinara. Pogram počinje u 22 sata i trajaće do jedan sat posle ponoći. Organizovan je i vatromet, a građanima će se deliti kuvano vino i čaj.

Garavi sokak

Garavi sokak | Foto: Z. Ilić

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP