Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA VIDIMO I TO

Skupština Kosova 21. maja o osnivanju Specijalnog suda

Autor: Tanjug | 11.05.2015 - 20:31:00h | Komentara: 0

Skupština Kosova će 21. maja razmatrati ustavne amandmane kojima će biti otvoren put za osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine, javila je agencija ''Kosovapress''.

Skupština Kosova

Skupština Kosova 21. maja o osnivanju Specijalnog suda

Kosovska skupština će, prema izvorima te agencije, usvajanjem tih amandmana okončati proces osnivanja Specijalnog suda jer je to, kako se podseća, zahtev međunarodne zajednice.
- Taj datum je poslednji rok da bi u Skupštini rekli 'da' Specijalnom sudu, rekao je zvaničnik vladine koalicije za "Kosovapress".
U sredu se očekuje da parlamentarna komisija za pravosuđe razmotri amandmane za ustavne promene koje je predložila kosovska vlada za osnivanje Specijalnog suda.

To je za "Kosovapress" potvrdio poslanik DSK Armend Zemaj koji je i član komisije za pravosuđe.
- Poslanici imaju pravo da diksutuju, ali mi nismo ti koji mogu da zaustave niti promene bilo šta nego smo obavezni da predložimo plenarnoj sednici, na kojoj će biti doneta odluka, rekao je Zemaj za ''Kosovapres".
Protiv osnivanja Specijalnog suda do sada se izjasnila opozicija, ali i nekoliko poslanika vladajuće koalicije, podseća ''Kosovapress''.
Kako su ranije pisali prištinski mediji najmanje četiri poslanika DPK Hašima Tačija će glasati protiv Specijalnog Suda, od pet nezavisnih poslanika, za troje nije sigurno da li će da glasaju za osnivanje Specijalnog suda, dok je unutar DSK poslanik Anton Cuni najavio da će da glasa protiv.

Nedavno je, kako su pisali prištinski mediji, troje poslanika bošnjacke zajednice najavilo da će glasati protiv osnivanja tog suda uslovljavajući svoje glasove formiranjem opštine Rečane koja im je obećana tokom izborne kampanje 2014. godine.

Mediji u Prištini su preneli da je neizvesno da li će Skupština Kosova imati na sednici 81 poslanika koliko je potrebno za usvajanje odluke o osnivanju Specijalnog Suda.

S druge strane, međunarodni predstavnici na Kosovu, ali i iz Brisela i Njujorka najavljuju da u slučaju da Skupština Kosova ne bude usvojila odluku o osnivanju Specijalnog suda, to će učiniti SB OUN, ali su istakli da bi to imalo posledice za imidž Kosova u svetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP