Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI SKANDAL

SKUPŠTINA: Krimos među poslanicima!

Autor: Ekipa Alo! | 02.03.2015 - 16:00:00h | Komentara: 16

Policijska istraga o krađi 20 kompjutera i televizora iz Skupštine Srbije otkrila je da se među zaposlenima u skupštinskoj administraciji krije i osoba protiv koje je svojevremeno bila podignuta optužnica za teško razbojništvo počinjeno u Smederevskoj Palanci, otkriva „Alo!“. Upravo taj radnik, kako „Alo!“ saznaje, jedan je od petoro službenika koji nisu prošli poligrafsko testiranje.

Prilikom istrage o krađi 20  kompjutera otkriveno da jedan  radnik Skupštine ima i policijski  dosije zbog teškog razbojništva?!

Prilikom istrage o krađi 20 kompjutera otkriveno da jedan radnik Skupštine ima i policijski dosije zbog teškog razbojništva?! | Foto: O. Bunić

- Prilikom istrage u Skupštini i saslušavanja zaposlenih otkriveno je da je jedan od radnika, čiji su inicijali B. Ć., svojevremeno optužen za teško razbojništvo u Smedervskoj Palanci, koje je počinio kada je imao 19 godina. Za to nije osuđen jer je došlo do zastarelosti predmeta. On je bio i podvrgnut poligrafskom testiranju u vezi sa krađom kompjutera i televizora, ali poligraf nije prošao - navodi naš izvor dobro upoznat u detalje istrage.


Istraga

Jedan od zaposlenih u Skupštini je, kako je „Alo!“ nedavno pisao, odbio poligrafsko ispitivanje, a bilo je i onih koji su hteli da slučaj zataškaju.

Naš sagovornik kaže da osim B. Ć. (ime i prezime poznato redakciji), poligrafsko testiranje nije prošlo još četvoro radnika.
- Među tih četvoro je i P. Ć., koji je policiji, osim B.Ć., koji ima policijski dosije, posebno interesantan jer je na poligrafskom testiranju reagovao drugačije od ostalih. Kada je reč o B. Ć., svakako da je zanimljivo to da je nadležnima, pored svih mogućih provera, promakla njegova mračna i burna prošlost - dodaje naš izvor.

Krađa 20 kompjutera i televizor iz zgrade Skupštine Srbije u Kralja Milana otkrivena je krajem januara zahvaljujući vanrednom popisu. Iz skupštinskog magacina izneta je kompjuterska oprema procenjena na 13.000 evra, kao i jedan televizor. Odmah po otkrivanju krađe podneta je krivična prijava protiv NN lica.

Novi skandal potresa Skupštinu

Novi skandal potresa Skupštinu | Foto: M. Šurjanac

Kako je „Alo!“ već pisao, policija je u cilju rasvetljavanja krađe, osim poligrafskog ispitivanja zaposlenih, proverava i snimke kamere sa obližnje zgrade Predsedništva, jer skupštinski video-nadzor ne radi otkad su parlamentarna zasedanja preseljena u bivšu Saveznu skupštinu na Trgu Nikole Pašića. Sumnja se da su u ovoj krađi, prema rečima našeg izvora, a o čemu je „Alo!“ takođe već pisao, učestvovali i pripadnici policijskog obezbeđenja, jer oni evidentiraju svaki ulazak u magacin, za koji inače postoje samo tri ključa i svako uzimanje ključa ide uz potpis.

Kradu i novac
 

Nedavni nestanak kompjutera i televizora nije jedina krađa koja je otkrivena u zgradi parlamenta u ulici Kralja Milana. Iz fioke jedne službenice Republičke izborne komisije (RIK) pre nekoliko dana ukradeno je 8.000 dinara, o čemu je „Alo!“ takođe pisao, a policija i taj slučaj istražuje. Službenica je novac držala u fioci u jednoj od kancelarija koje RIK koristi, a čim je primetila da je nestao, prijavila je nadležnima.
- Obaveštena je policija i forenzičari su uzeli otiske. Još se ispituje ko je poharao službene prostorije RIK-a - ispričao je nedavno naš izvor blizak istrazi. Osim kompjutera, na meti kradljivaca u parlamentu, što se može čuti u skupštinskim kuloarima, pre svega su umetničke slike i telefoni.

Poslednji komentari
  • Peki Vreme: 02.03.2015 16:21h

    Eh da je samo jedan mi bi bili na konju! Nego je vrlo verovatnije da je obrnuto.

  • nele Vreme: 02.03.2015 16:38h

    SVASTA .NIVO NULA ,BRUKA ZA NACIJU ,A NADLEZNI ORGANI NE REAGUJU JER NEMAJU ZELENO ILI SU I ONI U CRVENOM .

  • Rade Vreme: 02.03.2015 16:57h

    Sta je ovo sve goli lopovi, mozda je bolje da prvo sve pohapsite pa da pustite onog ko nije kriv. Ovde se izgleda iskupila cela mafija!!!

  • Neša Vreme: 02.03.2015 17:28h

    Puna skupština lopuža! Deluje smešno, ali na žalost, tako je. Pa shvatite kako hoćete!

  • petar Vreme: 02.03.2015 17:50h

    Pa sta se cudite, u SNS ima mafijasa koliko hoces koji su privodjeni u sablji neki su cak i predsednici mesnih odbora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP