Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI DATUM

Skupština odložila primenu
konverzije zemljišta

Autor: FoNet | 24.12.2012 - 13:57:00h | Komentara: 0

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, koje predviđaju produženje važenja ovog propisa do kraja 2014. godine, kao i Zakona o planiranju i izgradnji kojima se odlaže konverzija zemljišta do donošenja novog zakona.

skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Oliver Bunić

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama kojima se menja pravni status Direkcije za vodne puteve iz posebne organizacije u organ uprave u sastavu Ministarstva saobraćaja.

Takođe su date garancije u iznosu od 74 miliona evra za zaduživanje Javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije” Beograd u korist Nemačke razvojne banke KFW za projekat “Unapređenje tehnologije eksploatacije u RB Kolubara u cilju povećanja efikasnosti termoelektrana i smanjenja
uticaja na životnu sredinu”.
Potvrđen je Sporazum Vlade Srbije i Vlade Belorusije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima, kao i ugovori između vlada Srbije i Gruzije, Tunisa i Kanade o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i imovinu.
Usvojeni su i Godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2012. godini i učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2012.godini i potvrđeni sporazumi između vlada Srbije i Grčke, Brazila, Indonezije i Angole o saradnji u oblasti odbrane.
Potvrđen je i Sporazum između Vlade Srbije i Slovačke o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP