Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO: KAKO SE ARČE NARODNE PARE

Skupština platila 2.000 € za fantomsko parkiranje

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 07.02.2013 - 23:30:00h | Komentara: 3

Skupština Srbije je morala da plati neverovatnih 192.525 dinara za parkiranje automobila samo jednog od 250 narodnih poslanika zbog greške koju je naknadno priznao „Parking servis”.

To nije moj  račun i  dokazaću grešku:  Konstantin Samofalov

To nije moj račun i dokazaću grešku: Konstantin Samofalov | Foto: Nemanja Kostić

Minus u skupštinskoj kasi, a samim tim i u džepovima građana, još nije nadoknađen, iako je, prema objašnjenju ovog beogradskog preduzeća, utvrđeno da Konstantin Samofalov (31), poslanik Demokratske stranke, svoj automobil nije ostavio neprekidno tri meseca u javnoj garaži, kako to pokazuje dostavljeni račun. U „Parking servisu“ uveravaju da su već započeli proceduru da novac vrate republičkom parlamentu, jer je greška utvrđena.


Razmagnetisana kartica?!

Poslanici Srbije imaju pravo na besplatno parkiranje i poseduju kartice za javne garaže. Skupština refundira dug koji naprave na karticama. Kako objašnjavaju u „Parking servisu”, ovaj astronomski račun Konstantina Samofalova nastao je najverovatnije tako što je poslanik demokrata početkom januara ostavio vozilo u pomenutoj garaži, ali mu se kartica pre napuštanja razmagnetisala i nije registrovala izlazak, što je sistem vodio kao kontinuirano parkiranje. To je prekinuto tri meseca kasnije, kada je ponovo došao da se parkira na isto mesto.

U zvaničnoj dokumentaciji Skupštine Srbije, koju „Alo!“ poseduje, na ime ovog demokrate je od 1. januara do 31. decembra 2012. napravljen astronomski rashod koji je „Parking servisu“ morala da plati Skupština Srbije. Kako smo nezvanično saznali, dug je narastao do četiri prosečne srpske plate tako što je utvrđeno da je od januara do početka aprila prošle godine automobil Samofalova „sitroen C2” tri meseca „spavao” pod krovom garaže kod Pionirskog parka, nedaleko od Skupštine Srbije, gde započet sat parkiranja staje od 80 dinara.

- Uvidom u poslovne knjige i prema podacima kojima raspolaže odeljenje za budžetske, finansijsko-računovodstvene i poslove javnih nabavki, narodni poslanik Konstantin Samofalov je za parkiranje vozila u javnim garažama u pomenutom periodu ostvario rashod u ukupnom iznosu od 192.525 dinara - stoji u zvaničnom odgovoru našoj redakciji iz Generalnog sekretarijata Skupštine Srbije i dodaje se da je parlament pomenute troškove već platio.

Međutim, ovaj poslanik demokrata objašnjava za naš list da je posredi greška.
- To nije moj račun i upravo rešavam tu grešku. Saznao sam još pre šest meseci za ovaj navodni dug i odmah sam kontaktirao sa Skupštinom, koja se obratila „Parking servisu“. Dobio sam nezvanični odgovor da nijedan automobil nije bio parkiran u to vreme, ali zvaničan odgovor još nije stigao, koliko mi je poznato.
Koliko sam video, u specifikaciji troškova stoji da sam automobil skoro četiri meseca držao u garaži, što nije moguće, u to vreme sam išao na neka predavanja i vozio sam regularno svoj automobil, čak se ne sećam da sam se u tom periodu uopšte parkirao u garaži - kaže Samofalov.
Da podsetimo, svojevremeno je laskavu titulu skupštinskog šampiona u parkiranju poneo njegov kolega Ivan Andrić iz LDP-a, koji je za pola godine napravio dug od 44.490 dinara.
Poslednji komentari
  • lazar Vreme: 08.02.2013 07:48h

    koliko se ja secam nekad su prvoborci imali privilegije u besplatnom lecenju putovanjima, subvencijama itd... zaposleni u javnim preduzecima takodje, recimo zeleznica, besplatan prevoz za celu porodicu, besplatan transport robe/ugalj, drva/ sta ovi poslanici placaju osim mizerne svote za obilne obroke u restoranu skupstine, oni su stvarno narodni poslanici, NAROD SVE PLACA

  • anica Vreme: 08.02.2013 09:22h

    Dokle vise tih neogranicenih privilegija za njih. Neka se parkiraju o svom trosku kao i svi drugi ljudi koji rade u centru grada. Jedu dabe, spavaju, parkiraju se, dolaze na posao kad hoce... I mi se onda bavimo time da li se kartica razmagnetisala. Katastrofa!

  • NS2 Vreme: 08.02.2013 12:19h

    ZASTO UVEK BEZ IMENA KAD JE KRIMINAL U PITANJU ,A KAD IDE NA IZBORE ONDA SE SEPURI ,KO JE STA JE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP