Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAŠTITIMO DECU!

Skupština sledeće
nedelje o Marijinom zakonu

Autor: Beta | 19.03.2013 - 14:00:00h | Komentara: 0

Skupština Srbije razmotriće kao prvu tačku dnevnog reda sednice 26. marta zakon koji predviđa policijski nadzor za silovatelje i pedofile posle izdržane zatvorske kazne.

Vladimir Cvijan

Vladimir Cvijan | Foto: FoNet

- U Evropi i u SAD se tačno zna ko je pedofil i ko je seksualni napasnik kao i da se po izlasku iz zatvora ti ljudi prate i da im je zabranjen pristup školama, vrtićima, igralištima i mestima gde se okupljaju deca - kazao je agenciji Beta predsednik skupštinskog

Odbora za ustavna pitanja i zakodavstvo Vladimir Cvijan koji je i poslanik vladajuće Srpske napredne stranke. Cvijan je dodao da će i građani na neki način znati ako im se u komšiluk doseli pedofil koji je odslužio najmanje deset godina zatvora.
- Kada pedofil izađe iz zatvora, kada se preseli negde da živi mora da se javi policiji koja ima njegov dosije. Pedofilu je automatski zabranjeno da prilazi školi, vrtiću, dečjem igralištu - kazao je Cvijan.
On je naveo da će se time obezbediti puna zaštita deca, a svi nadležni organi i gradjani znaće da prepoznaju potencijalnu opasnost jer stav je stručnjaka da neko ko je jednom silovao vrlo često ima poriv da to ponovo učini.
- Sad ćemo ovim zakonom to da sprečimo. Očekujem zato da zakon bude jednoglasno usvojen - rekao je Cvijan i podsetio da se zakon zove po
devojčici Mariji iz Novog Sada koju je pre tri godine zverski silovao i ubio pedofil.
Cvijan je ukazao da je to primer da i gradjani svojom inicijatiovom mogu da promene nešto u državi.
- Mislim da će svi poslanici stati iza tog zakona koji će mnogo doprineti bezbednosti dece i sigurnosti građana kad su deca u pitanju - kazao je Cvijan.

Pobeda ''Alo!'':  Nakon dve i po godine čekanja Srbija dobija ''Marijin zakon''!

Inicijativa koju su ''Alo!'' novine pokrenule 4. jula 2010. godine ovih dana konačno će se naći pred poslanicima Skupštine Srbije u obliku zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima, kako će se nakon usvajanja zvanično zvati ''Marijin zakon''!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP