Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLICIJSKI NADZOR ZA SILOVATELJE I PEDOFILE

Skupština sledeće nedelje o „Marijinom zakonu“

Autor: Ekipa Alo! | 20.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Skupština Srbije razmotriće kao prvu tačku dnevnog reda sednice 26. marta zakon koji predviđa policijski nadzor za silovatelje i pedofile posle izdržane zatvorske kazne, a na šta je „Alo!“ ukazivao i inicirao njegovo donošenje još u julu 2010. godine, mesec dana nakon zverskog ubistva male Marije iz Novog Sada.

Žrtva monstruma:  Marija Jovanović

Žrtva monstruma: Marija Jovanović | Foto: Nebojša Marković

„U Evropi i u SAD se tačno zna ko je pedofil i ko je seksualni napasnik, kao i da se po izlasku iz zatvora ti ljudi prate i da im je zabranjen pristup školama, vrtićima, igralištima i mestima gde se okupljaju deca“, izjavio je juče Vladimir Cvijan, predsednik skupštinskog odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanik vladajuće Srpske napredne stranke. Cvijan je dodao da će i građani na neki način znati ako im se u komšiluk doseli pedofil koji je odslužio najmanje deset godina zatvora.


„Kada pedofil izađe iz zatvora, kada se preseli negde da živi, mora da se javi policiji koja ima njegov dosije. Pedofilu je automatski zabranjeno da prilazi školi, vrtiću, dečjem igralištu“, kazao je Cvijan. On je naveo da će se time obezbediti puna zaštita dece, a svi nadležni organi i građani znaće da prepoznaju potencijalnu opasnost jer stav je stručnjaka da neko ko je jednom silovao vrlo često ima poriv da to ponovo učini.

„Sad ćemo ovim zakonom to da sprečimo. Očekujem zato da zakon bude jednoglasno usvojen“, rekao je Cvijan i podsetio da se zakon zove po devojčici Mariji iz Novog Sada, koju je, u osmoj godini života, 26. juna 2010. godine zverski silovao i ubio pedofil Mladen Ogulinac. „Mislim da će svi poslanici stati iza tog zakona“, uveren je Cvijan.
Poslednji komentari
  • mama Vreme: 20.03.2013 09:32h

    Ovo mi liči na Kejtin zakon iz SAD. Bilo bi dobro da kao što ostavljamo otiske prstiju ostavljamo i DNK kad dobijamo ličnu kartu. Otkrivanje i procesuiranje zločinaca bi time bilo znatno ubrzano. Moćno oružje u borbi protiv ološa koje uopšte ne koristimo.

  • Pistaljka Vreme: 20.03.2013 14:46h

    Kada je u pitanju donosenja ovog Zakona nebi trebala da se vodi duga i politicka rasprava.Svi treba da budu jedinstveni kako bi se spasili mnogi ne duzni zivoti gradjana. Ne sme se dozvoliti licima koja su bila van Zakona da ponovo ucine delo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP