Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE, PRETI TRAGEDIJA!

Skuterima divljaju po Bokokotorskom zalivu!

Autor: Alo.rs | 06.07.2015 - 11:53:00h | Komentara: 0

Bokokotorski zaliv, inače sa gustim saobraćajem kruzera, jahti i jedrilica, posebnu muku muči sa nesavesnim "kapetanima" skutera i glisera.

Ćemo na skuteru

Skuterom u krug | Foto: Goran Srdanov

Kupališna sezona je u jeku uz pojačan morski saobraćaj u Bokokotorskom zalivu u koji ulaze kruzeri, a tu su i brojne jahte, barke, jedrilice, brzi gliseri i skuteri.
Mnogi vozači ovih plovila jure i divljaju gliserima i skuterima, pa se ovih julskih dana najveći broj prijava građana odnosi na povećane brzine i približavanje skutera obali.
Skuteri po zakonu, ne smiju da se približavaju obali na manje od 200 metara, propisnom brzinom koja ne smije da prelazi više od 10 čvorova, a kroz tesnace Kumbor i Verige šest čvorova.
- Zakon se najčešće ne poštuje, a inspektori sigurnosti plovidbe na svaki poziv građana moraju da izađu, bilo da je on anoniman ili da se građani predstave, kako bi evidentirali prekršioca i adekvatno ga kaznili - kazao je Lompar za "Skala radio".
Najfrekfentniji saobraćaj na moru je u popodnevnim satima kada je i intenzivno kupanje i u danima vikenda, a najveća kontrola je u blizini tesnaca Verige i Kumbora.
Najviše prekršaja na moru je u topljanskom, odnosono hercegnovskom delu zaliva i u tivatskom zalivu gde su najčešći prekršioci korisnici marine Porto Montenegro.
Kako navodi Lompar, oni sa jahti spuste tendere, skutere i glisere i povećanom brzinom se približavaju obali na neprospisnoj udaljenosti.
- Naše patrole su uglavnom oko njih, inspektori sigurnosti plovidbe su bez pauze na moru - zaključio je Lompar, apelujući na vozače i vlasnike plovila da se pridržavaju zakona, prenose crnogorski mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP