Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPISALA PISMO DIREKTORKI

Slavica Đukić Dejanović:
Odgovorni moraju biti kažnjeni!

Autor: E. A. | 16.11.2012 - 12:52:00h | Komentara: 0

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je za "alo.rs" da je pismom obavestila direktora Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj u kojem insistira da se kazni i onaj ko je uzeo novac od Ivane Spahić, majke teško bolesnog sedmogodišnjeg dečaka, ali i njegov pretpostavljeni, odnosno sama direktorka.

- Očekujem ne samo da se ustanova izvini i majci vrati novac, već i da onaj ko je pogrešio snosi određene posledice. Ko je da je, mora da bude kažnjen. Postoji i subjektivna odgovornost onoga ko je primio novac, ali i objektivna koja se odnosi na pretpostavljenog. Hoću odgovore od direktora, jer ovaj slučaj ne može da prođe samo s obećanjem "nećemo više" - naglašava ministarka zdravlja.

Slavica Đukić Dejanović

Da ne ostane na ''nećemo više''! Slavica Đukić Dejanović | Foto: Oliver Bunić

Klinika u Tiršovoj naplatila je Ivani Spahić 500 dinara za sedenje na plastičnoj stolici pored teško obolelog deteta. Tek posle bure u javnosti i inspektorskog nadzora, ova majka je pozvana kako bi joj se vratio novac uzet za nepostojeću uslugu.

Sramni račun za

Naplatili sedenje na plastičnoj stolici pored teško obolelog deteta 500 dinara!

Slavica Đukić Dejanović kaže da su inspektori utvrdili da Klinika nije imala pravo da naplati ovaj novac.
- Provedena noć na stolici ne sme da se naplati. Taj koji je to naplatio, dobio je od mene sugestiju da se krivac kazni, iako ne treba ministar da podseća direktora zdravstvene ustanove da preduzme odgovarajuće mere. Pismom sam mu to poručila i očekujem da me o svemu obavesti. Jutros mi je to bio prvi radni zadatak - kaže ministarka.

Slavica Đukić Dejanović

Odgovorni moraju biti kažnjeni!Slavica Đukić Dejanović | Foto: Oliver Bunić

Ona objašnjava i da roditelj koji spava pored deteta u zdravstvenoj ustanovi i koji dobije obrok i krevet mora da snosi deo troškova, ukoliko nije dobio takvu saglasnost na overenom uputu iz sredine iz koje dolazi.

- Pošto uput u ovom slučaju nije bio overen u jedinici Republičkog zavoda za socijalno osiguranje odakle je ona došla, ona treba da snosi deo troškova za ono što je praktično potrošila. Otprilike se misli na obrok i pranje posteljine i neka procena je da je to 500 dinara. Neću ulaziti u to koliko je to dobro odmereno, ali ova žena nije dobila ništa od toga, samo mogućnost da sedi na plastičnoj stolici 24 sata. Zato odgovorni moraju biti kažnjeni - zaključuje Slavica Đukić Dejanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP