Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO ZDRAVLJA I DALJE NE ODGOVARA NA ZAHTEV BEOGRADA

Slavica gluva za plač beba!

Autor: R. Ć. | 01.03.2013 - 23:54:00h | Komentara: 8

Ministarstvo zdravlja koje se proglasilo nenadležnim da izda saglasnost da se parovima iz prestonice koji su prvi put dobili prinovu vantelesnom oplodnjom (VTO) pruži još jedna šansa da prošire svoje porodice o trošku Beograda, prošle godine je potvrdno odgovorilo na sličan zahtev gradskih vlasti potvrđeno je našem listu u gradskoj upravi.

Pitanje je kako je Stanković davao saglasnost za VTO, a ministarka sad više nije nadležna

Pitanje je kako je Stanković davao saglasnost za VTO, a ministarka sad više nije nadležna | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Tadašnji ministar zdravlja Zoran Stanković dao je saglasnost da se u GAK “Narodni front” i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije parovima koji ne mogu prirodnim putem da imaju potomstvo uradi treći pokušaj vantelesne oplodnje.


- Kako su tada bili nadležni da izdaju saglasnost, a sada tvrde suprotno - pitaju u gradskoj upravi i dodaju da je od 20. decembra, kada je poslat dopis resornom ministarstvu, bilo nekoliko telefonskih urgencija iz gradske uprave i dva sastanka čelnika Sekretarijata za zdravstvo sa ministarkom zdravlja, ali da to nije urodilo plodom. Zbog toga se, kako saznajemo u gradskoj upravi, i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prošle sedmice pismenim putem obratio ministarki Slavici Đukić Dejanović tražeći odgovore koje do danas nije dobio.

I gradonačelnik čeka odgovor

I gradonačelnik čeka odgovor


Grad Beograd je za VTO parova koji su prvu prinovu dobili vantelesnom oplodnjom izdvojio 30 miliona dinara, a za sada, kako se procenjuje, ima oko 400 zainteresovanih parova koji bi mogli da uđu u proceduru i koji čekaju odluku nadležnih.

Na naša pitanja kako je Ministarstvo zdravlja prošle godine bilo nadležno da izda takvu vrstu saglasnosti, a ove godine nije, kao i u čijoj bi nadležnosti to moglo da bude, juče do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Bogatiji za 91 mališana


Grad Beograd je do sada finansirao drugi i treći pokušaj vantelesne oplodnje za parove iz prestonice koji nisu mogli da dobiju decu prirodnim putem i za sve to su uredno dobijali saglasnost Ministarstva zdravlja. Zahvaljujući drugom pokušaju Beograd je postao bogatiji za 75 beba, dok je iz trećeg pokušaja do sada rođeno 16 mališana.

Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 02.03.2013 05:35h

    Da li je i u ovom slucaju sukob medju partijama. Sram Vas bilo.

  • valjevac Vreme: 02.03.2013 07:56h

    Najbolje je da nesaljemo komentare.Kakav komentar da posaljem kad nemogu da kazem ono sto mislim o ministarki zdravlja.Vi nista bolji niste od njih,sada ce mo o njima pisati sve u superlativu jer Vi tako zahtevate nezavisni medij

  • Nula Vreme: 02.03.2013 08:49h

    Ova takozvana ministarka nezdravlja ce da zaseni i Tonicu

  • gacikus Vreme: 02.03.2013 10:23h

    ČOVEK U SVOM ZIVOTU TEZI DA BUDE USPEŠAN U STRUCI ZA KOJU SE ČETVRTINU ZIVOTA ŠKOLOVAO, AKO SE TO NE DESI TEZI DRUGIM ALERNATIVAMA SA MISLJU DA CE PROSPERIRATI NA DRUGOM POLJU IAKO SE ZAKLINJAO NA HIPOKRATA SADA MOZE I NA MINISTARSKU FOTELJU ; NE SHVATAJUĆI DA SE ODRICANJEM JEDNE HUMANE ZAKLETVE DOTAKAO DNA ( STA ĆE VAM BELI MANTIL LEPI STE TAKO I U MINISTARSKOM KOSTIMU)

  • aca Vreme: 02.03.2013 10:46h

    Lako je specenoj da se ponasa ovako kada joj deca zive u Lisabonu. Svi ovi na vlasti kreiraju politiku na ovoj bedi a deca im zive i rade u inostranstvu. Ali, kako rece nas covek : " Nicija nije gorela do veka"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP