Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠA MINISTARKA DOBIJA FOTELJU U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE

Slavica vodi psihijatriju

Autor: Sanja Đorđević | 09.05.2014 - 15:58:00h | Komentara: 10

Bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović namerila je da već obezbeđenoj poslaničkoj plati pridoda još jedan prihod, i to iz menadžerske fotelje. Kako “Alo!” saznaje iz više izvora, ona se ozbiljno priprema za preuzimanje funkcije direktora Klinike za psihijatriju pri Kliničkom centru Srbije, mada joj je ponuđeno i mesto zamenika direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja

Ništa još nije definitvno, izuzev da ću biti u struci / Slavica Đukić Dejanović

 

Pored poslaničke, trebalo bi da Slavica Đukić Dejanović preuzme i funkciju
prvog čoveka Klinike za psihijatriju

- S obzirom na to da je Slavica po profesiji psihijatar i sa već prethodnim iskustvom u upravljanju psihijatrijskim ustanovama, izvesnije je da će se naći na mestu direktora Klinike za psihijatriju. Još ništa nije konačno i zvanično odlučeno, ali to je stvar političkog dogovora koalicionih partnera, odnosno naprednjaka i socijalista, čiji je ona funkcioner - otkriva sagovornik “Alo!” iz okruženja bivše ministarke. Slavica Đukić Dejanović juče za „Alo!“ nije negirala da je dobila ponude, ali je poručila da još nije prihvatila nikakav novi angažman.
- Ništa nije definitivno, izuzev da ću biti u struci i da sam već narodni poslanik - kratko je poručila bivša ministarka.

Po čijem predlogu bi mogla da preuzme rukovodeću palicu nad psihijatrijom KCS nisu želeli da kažu u kabinetu, Slavičninog naslednika, novog ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

- Nemamo komentar na postavljena pitanja - poručili su iz ministarstva. Ipak, kolege iz njene lekarske struke smatraju da bi bivša ministarka bila pravi izbor za tu funkciju.

- Profesorka je svojim naučnim, stručnim i ljudskim kvalitetima može samo da oplemeni bilo koju ustanovu u koju dođe - ocenila je za “Alo!” neuropsihijatar dr Gorica Đokić, pomoćnica direktora Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Klinički centar u Beogradu

Klinički centar u Beogradu

Svi Slavkini biseri
Slavica Đukić Dejanović je posle izbora, 27. aprila razrešena funkcije ministra zdravlja, koju je obavljala od 27. jula 2012. godine. U ministarskom mandatu ostala je upamćena po izraženoj eleganciji, ali i poprilično čudnim izjavama, poput one da građani sami izaberu da li će piti mleko sa povišenim nivoom aflatoksila ili ne (?!), a onda je i u jeku afere sa decom otrovanom olovom u Zaječi otkrila da Srbija nema akreditovane laboratorije u kojima bi se ispitao nivo olova u krvi. Takođe, Agencija za borbu protiv korupcije je 17. aprila podnela krivičnu prijavu protiv Dejanovićeve zbog sumnje da nije prijavila svu imovinu.

Poslednji komentari
  • Mirko Vreme: 09.05.2014 16:33h

    Ako moze neko da mi objasni kako se ona zaposlila u javni sektor a izglasan je zakon o zabrani zaposljavanja na dve godine. Hvala

  • Bole Vreme: 09.05.2014 17:17h

    Upamcena je i po tome sto je turisticki putovala u Australiju sa prevodiocem i gomilom poslanika. Naravno o Drzavnom trosku.

  • mila Vreme: 09.05.2014 19:02h

    ona ce da unapredi psihijatriju.nju psihijatrija i bolesnici interesuju kao lanski sneg. da se docepa direktorske fotelje to je jedino zanima i jos jedno primanje. da li ona zna kako izgledaju prostorije psihijatrije, i kako se ponasaju prema tim bolesnicima? da li je ikad krocila na neko odeljenje.Sramota . Ona i njen muz su vrlo sumnjivi, a ne da napreduje. Strasno.

  • B54 Vreme: 09.05.2014 19:06h

    Jadno li je sve što ona vodi ! Kad će joj "lapiti" muža, sad Stefanovića ništa ne sprečava !

  • perica Vreme: 09.05.2014 19:26h

    Hvala bogu pa im iskustva iz skupstine.Tamo su najveci ludaci ove drzave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP