Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NARODNA POSLANICA RASIPA PARE

Slavicu i dalje čuvaju četiri policajca!

Autor: Milan Dudvarski | 31.05.2014 - 14:12:00h | Komentara: 19

Slavica Đukić Dejanović, poslanica Socijalističke partije Srbije, ima četvoročlano policijsko obezbeđenje, iako je, kako saznaje „Alo!”, urađena bezbednosna procena njene ugroženosti, koja je pokazala da nema nikakve potrebe za pratnjom.

Slavica Đukić Dejanović Foto: Miloš Perić

Slavica Đukić Dejanović bahato zadržala telohranitelje Foto: Miloš Perić

Naime, ona je ranije kao predsednica Skupštine imala pravo na obezbeđenje, koje je zadržala i kasnije kao bivša šefica parlamenta i kao ministarka zdravlja. U međuvremenu, iako su se okolnosti pod kojima je dobila pratnju promenile, ona i dalje ima četiri telohranitelja uz sebe.

Slavica Đukić Dejanović sa telohraniteljima

Slavica Đukić Dejanović sa telohraniteljima | Foto: Željko Šafar

Ljajića čuvaju zbog Haga

Ministar Rasim Ljajić objasnio je za „Alo!“ zbog čega ima brojno obezbeđenje.
- Imam pravo na obezbeđenje zbog saradnje sa Haškim tribunalom. Uskoro prestajem da učestvujem u toj saradnji jer se i kancelarija zatvara. Ukoliko bude urađena procena moje bezbednosti i ukoliko bude ukazivala na to da nema razloga da imam obezbeđenje, naravno da neću imati nikakav problem s tim - rekao nam je juče Ljajić.

- Slavica Đukić Dejanović je nakon odlaska sa mesta predsednice parlamenta imala pravo na pratioce još šest meseci. Međutim, nejasno je kako sada, kada je samo poslanica u parlamentu, ima četiri pratioca. Naročito kada se ima u vidu da je urađena nova bezbednosna procena, koja je pokazala da joj bezbednost uopšte nije ugrožena - otkriva naš izvor iz Vlade.

Osim potpredsednice SPS-a, pratioce ima i Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, koga u svakom trenutku prati jedan bodigard. Usluge policajaca pratilaca koriste i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji imaju po četiri-pet članova obezbeđenja.

Slavica Đukić Dejanović sa telohraniteljima

Slavica Đukić Dejanović okružena zaštitnicima | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ivan Miladinović, predsednik Sindikata vozača Srbije, kaže da mu nije jasno zašto ministre voze policajci, kada u Vladi postoje profesionalni vozači koji

Selaković
bez pratnje

Interesantno je da ministar policije Nebojša Stefanović ima samo jednog pratioca, dok njegov kolega iz Vlade, ministar pravde Nikola Selaković, uopšte nema obezbeđenje.

odlično rade svoj posao.

- Ukoliko ministri ili poslanici imaju vozača pratioca, a na to nemaju pravo, to samo znači da na taj način zauzimaju mesto vozaču iz Vlade. Tako je moguće da se pojavi višak vozača i da na kraju neko od mojih kolega ostane bez posla samo zato što neko hoće da ima vozača iz policije, što je, izgleda, postalo stvar prestiža - rekao je Miladinović za „Alo!“.
Velimir Lukić, predsednik Nezavisnog sindikata policije, kaže da policijskog pratioca može imati ona osoba za koju je urađena bezbednosna procena nadležnih institucija.

Velimir Ilić nikuda bez čuvara

Velimir Ilić nikuda bez čuvara | Foto: Rajko Ristić

- Ako se proceni da je neko ugrožen, uradi se bezbednosna procena i toj osobi se dodeljuje ili ne dodeljuje pratilac. Broj pratilaca zavisi od stepena ugroženosti - objašnjava Lukić za „Alo!“ i dodaje da je korišćenje pratnje za koju nema osnova nepotrebno rasipanje ljudskih i ostalih resursa.

Slavica Đukić Dejanović:  Procenu rade institucije


Redakcija „Alo!” juče je pozvala potpredsednicu SPS-a Slavicu Đukić Dejanović, kao i ministre Ilića i Vulina.


Potpredsednica SPS-a nam je odgovorila da procenu bezbednosti rade odgovarajuće državne institucije i da nema pojedinaca koji to čine sami i da zato ne stoji konstatacija da ima onih kojima ne pripada obezbeđenje. U Vulinovom kabinetu nam je rečeno da pitanje obezbeđenja nije pitanje za ministra, nego za nadležne u policiji. Velimir Ilić se nije javljao na telefon niti je odgovarao na poruke koje smo mu uputili.

Poslednji komentari
  • dani Vreme: 31.05.2014 14:38h

    pa znate li vi da ovo ima samo po banana drzavama , eto gde ide novac od poreskih obaveznika , kad je drzava siromasna a zeli da je vide drugi u svetlu sjaja ovako se ponasaju pa VUCICU JEL TI TREBAJU GODINE DA OVO RESIS , I TEBE CE DA CUVAJU PA NECES OVO DA RESAVAS

  • Anja Vreme: 31.05.2014 15:45h

    Uzas, dokle vise.....?

  • mila Vreme: 31.05.2014 16:29h

    za neverovati je da se ovako ponasa ta zena, a zdravstvo tone. ko je ona da tolike pare trosi, sto bi se moglo dati za lekove, medecinsku opremu i hranu. zna li doticna sta pacijenti jedu i na cemu spavaju, kakv je toalet i da nema vc papaira. bahato njeno ponasanje je za kaznu a ne da je slikate kako izlazi iz luksuznog auta, dok bolesnici nemaju lek ni igku u klinickim cetrima za rad. treba nju smeniti, a slikati stanje u bolnicama i domovima zdravlja gde je uzas, jad i beda. bahato i strasno.

  • dejan Vreme: 31.05.2014 16:42h

    Boze dragi..koji blam za drzavu,koga jos cuva! Velja verovatno strepi od svog naroda zato sto je do zadnjeg dinara opuhao gde god je dosao !

  • baba Vreme: 31.05.2014 17:28h

    ko ima u ovoj drzavi obezbedjenje politicari i kriminalci pa kava je razlika

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP