Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEMPERTURNI ŠOKOVI

Sledeće nedelje i do 20 stepeni

Autor: Mondo | 04.02.2014 - 13:42:00h | Komentara: 0

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Časlav Stanojević kaže da je pred nama veoma topao period, sa temperaturam iznad proseka za ovo doba godine.

Temperature će dostizati 17. podeok u centralnoj Srbiji, dok će na jugu biti i 20 stepeni. Temperature od oko 15 stepeni Celzijusa očekuju nas krajem nedelje, tačnije od 8. februara, a onda će svakim danom bivati toplije.  Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 13 i 17 stepeni, a jutarnje će biti iznad nule. Neće biti mraza čak ni na planinama.
Stanojević kaže da će u Beogradu temperature dostizati 16. podeok, dok je na jugu Srbije moguće da temperature budu i 20 stepeni Celzijusovih.
Ovakvo vreme zadržaće se do oko polovine februara. Tokom ovog perioda moguća je i kiša u pojedinim delovima zemlje.

Internet i računari omogućavaju i da se vidimo iako smo daleko

Još malo i da se poskidamo u sred zime | Foto: foter.com

Sneg zaštitio biljke

Sa pojavom niskih temperatura vazduha, kao i formiranjem snežnog pokrivača u poslednjoj sedmici januara ozime kulture, voće i vinova loza imaju optimalne uslove za mirovanje, a niske temperature su pogodovale i pšenici i ječmu jer su infekcije tipa pegavosti i pepelnice stagnirale.
Zahvaljujući dosadašnjim dospelim padavinama, a posle otapanja snežnog pokrivača zaliha zemljišne vlage biće popravljena, što će biti od značaja za nastavak vegetacije.
Tokom perioda bilo je umerenih do jakih mrazeva na dva metra visine i u prizemnom sloju vazduha, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Srednje dnevne temperature vazduha bile su intervalu od minus devet na planinama do minus jedan u dolini Južne Morave, a zbog jakog vetra u košavskom području temperature vazduha su bile i niže.
Povremene padavine su tokom proteklog perioda zabeležene u skoro svim delovima zemlje, ali izmerene količine nisu prelazile 16 milimetara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP