Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VLAHOVIĆ, ČLAN DS-A, NA SVA USTA HVALI DAČIĆEVU VLADU

Šlihtara!

Autor: Radojka Ćoralić | 13.03.2013 - 23:33:00h | Komentara: 13

Aleksandar Vlahović, član Demokratske stranke, predsednik Saveta ekonomista Srbije, iznenada je juče na sva zvona ishvalio Vladu Srbije tokom otvaranja jubilarnog, 20. „Kopaonik biznis foruma“.

Čovek za sva vremena:  Vlahović sa Dačićem  i Dinkićem

Čovek za sva vremena: Vlahović sa Dačićem i Dinkićem | Foto: Jelena Vučetić

Nekadašnji ministar za privatizaciju u Đinđićevoj vladi ocenio je da je „vlada hrabro krenula u proces fiskalne konsolidacije“, čime je, kako je kazao, „sprečen potencijalni bankrot zemlje“.

Vlahović je retko  hvalio napore vlade Mirka Cvetkovića:

Vlahović je retko hvalio napore vlade Mirka Cvetkovića: | Foto: Jelena Vučetić

Dačić: Novi zakon o radu


Premijer Ivica Dačić najavio je da će do kraja godine biti usvojene izmene ili novi zakon o radu, kao i izmene ili novi zakon o planiranju i izgradnji.
- Vlada je u prethodnih sedam meseci ostvarila određene sistemske pretpostavke za reindustrijalizacju Srbije, a ključno je to što je zemlja izbegla budžetsku krizu - rekao je Dačić na „Kopaonik biznis forumu 2013“ i dodao da će vlada nastaviti sa „sečom“ nepotrebnih procedura u cilju brže reindustrijalizacije Srbije.

- Dobro je što je vlada napustila politiku podsticanja rasta privrede preko potrošnje jer je važno da se definišu sektorske politike i aktiviraju resursi poput poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i infrastrukture - ukazao je Vlahović, dodajući da je to osnova za reindustrijalizaciju, koja treba da ima zdravu privredu. On je naglasio da nedostaje kontinuitet reformi, navodeći da bi trebalo podsticati ekonomsku aktivnost.

- Važno je raditi na reformi tržišta rada, podizanju efikasnosti javnih preduzeća, da se završi privatizacija onih koji se nalaze u restrukturiranju, sprovede reforma penzijskog sistema i unapredi privredni ambijent - rekao je Vlahović, naglašavajući da je važno što je sprovedena fiskalna konsolidacija i što se radi na unapređenju državne administracije, odnosno na smanjenju broja nepotrebnih propisa, kao i parafiskalnih nameta.

Pod budnim okom EU:  Vensan Dežer

Pod budnim okom EU: Vensan Dežer | Foto: Saša Đorđević

Zanimljivo je da se Vlahović nakon povlačenja sa državnih funkcija, ali za vreme dok je njegova partija bila na čelu države, nije preterano isticao u pohvalama izvršne vlasti.

Samo gas  Srbina spasava:  Dušan Bajatović  u živoj raspravi

Samo gas Srbina spasava: Dušan Bajatović u živoj raspravi | Foto: Jelena Vučetić

U Srpskoj naprednoj stranci, čiji članovi čine većinu u Vladi Srbije, povodom pohvala koje stižu iz “suprotnog tabora” poručuju: „On samo govori ono što većina građana vidi.

Za njih nema krize:  Miodrag Kostić,  Aleksandar Vlahović  i Goran Pitić

Za njih nema krize: Miodrag Kostić, Aleksandar Vlahović i Goran Pitić | Foto: Jelena Vučetić

Nije prvi koji ima reči hvale za ovdašnju vlast, što govori o tome da su mnogi od njih konačno progledali.“ Aleksandra Jerkov, portparol DS-a, ocenila je juče da Vlahović na „srpskom Davosu“ nije nastupao kao član stranke: „On sasvim sigurno nije govorio u ime DS-a jer se stavovi stranke iznose u stranci.“ Podsetimo, Vlahović je proteklih meseci prozivan zbog sporne privatizacije železare u Smederevu, pa se čak najavljivalo i njegovo hapšenje.

Biznismeni: Toplica Spasojević  i Branislav Grujić

Biznismeni: Toplica Spasojević i Branislav Grujić | Foto: Jelena Vučetić

Spas je u industriji


Toplica Spasojević, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije (UKDS), rekao je da ekonomski okvir poslovanja u Srbiji nosi nasleđe iz prethodnih godina i da efekti krize i dalje dominiraju: „Kriza je, osim Srbije, pogodila mnoge zemlje, a krizu su bolje prebrodile one koje su sačuvale industriju. Reindustrijalizacija nema alternativu, a Srbija ima industrijsko nasleđe i dobre stručnjake. Cilj je da se popravi privredni ambijent i ojačaju institucije kako bi se privukli strani investitori“, rekao je on.

Poslednji komentari
  • Kole Vreme: 14.03.2013 03:58h

    Samo nemoj ovi da vrše reorganizacije i nešto popravljaju.Ovi su sve uništili i rasprodali sve što je u Srbiji radilo i valjalo i pare su sklonili u inostranstvo.Srbiji treba Putin,da od ovih gulikoža,koji bi da "popravljaju" Srbiju iz inostranstva vrati 25 milijardi evra koje su izneli i drže na svojim računima i da nam ljudi od znanja iz inostranstva na osnovu prirodnih resursa pokrenu privredu.Sve ove, od novih projekata, udaljiti 200 kilometara ,jer na bližem rastojanju će negativno uticati,Mnoge od njih Vučić treba pod hitno da utamniči.

  • Pistaljka Vreme: 14.03.2013 05:56h

    Pravi naslov za Aleksandra Vlahovica, to je izgovorio sa puno ironije, samo ne znamo kako ce ovo protumaciti njegov sef Dragan Djilas.

  • Gvinet Paltron Vreme: 14.03.2013 06:37h

    Pa da gospodjice Jerkov razumemo on je govorio u ime americke vlade.

  • zmaj Vreme: 14.03.2013 06:46h

    Ja ovako vis ene mogu!

  • Boki Vreme: 14.03.2013 07:13h

    Au koliko materijala za apsu na jednom mestu. Tri, četiri sad.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP