Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAŠKI OSUĐENIK OPTUŽUJE ZAPAD ZA RASPAD SFRJ

Šljivančanin: Još ništa od pomirenja u bivšoj Jugi

Autor: Srna | 02.01.2015 - 16:42:00h | Komentara: 1

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin izjavio je da treba da prođe još mnogo godina kako bi došlo do pomirenja među narodima i državama koje su nastale raspadom Jugoslavije.

Veselin Šljivančanin

Veselin Šljivančanin | Foto: Reuters

On je ocenio da je Jugoslavija srušena voljom zapadnih moćnika, kojim je lakše da vladaju "malim i nemoćnim državicama".

On je naglasio da uslov za pomirenje nije ulazak svake od države regiona u EU već iskrenost i želja, koja očito, kako je rekao, pojedincima nedostaje.
- Treba još mnogo godina da dođe do pomirenja. Pa vidite šta rade vlasti Hrvatske i Albanije. To ne vodi nikakvom pomirenju. Zbog njihovih negativnih postupaka ne zaseda Evropski parlament. Pa koliko je godina prošlo od Drugog svetskog rata, pa pojedini političari na našim prostorima još nas dele na četnike, ustaše, partizane - rekao je Šljivančanin za "Telegraf".
Komentarišući Rezoluciju Evropskog parlamenta o Vojislavu Šešelju, Šljivančanin je naglasio da bi se složio sa ocjenom srpskog premijera Aleksandra Vučića da "rezolucija predstavlja uvredu za Srbiju".
- Pa što Evropski parlament nije doneo Rezoluciju kada se gaze table sa ćiriličnim natpisima u Hrvatskoj i za mnoge druge nacionalističke ispade u regionu. Međunarodni sud je nezavisna institucija. Zašto Evropski parlament vrši pritisak na taj sud. Pa valjda taj sud posle toliko godina zna sve o Šešelju i šta da radi - rekao je on.
Šljivančanin, koga je Haški tribunal osudio za zločin na Ovčari u Hrvatskoj, nije želio da komentariše rad tog suda, ali je naglasio da je tamo učinio sve da "odbrani istinu".
- Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju uskoro završava sa radom. Koliko sam pratio do sada, samo Specijalni sud u Srbiji je izricao osuđujuće presude. U drugim državama regiona toga nije bilo. Ko je osuđen u Hrvatskoj? Počinjeni su veliki zločini nad Srbima, proterano je više od 300.000 ljudi, a ko je osuđen - upitao je Šljivančanin.
Poslednji komentari
  • predragm Vreme: 03.01.2015 05:39h

    Sta pisete o misljenju takvog coveka. Koga to danas zanima. Mi idemo u evropu. Treba sve one koje nas koce skloniti pod hitno. Zbog takvih ljudi zivimo lose a on i dan danas ima i penziju i stan od drzave. Danasnja omladina i nezna ko je on a zato sto danas tako zive mogu njemu i njemu slicnim da zahvale.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP