Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MIŠKOVIĆ ZGRNUO PARE ZAHVALJUJUĆI VLASTIMA, A SAD TUŽI SRBIJU

Sloba ga stvorio, a Voja obogatio!

Autor: Ekipa Alo! | 09.04.2015 - 20:15:00h | Komentara: 2

Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji, sada najavljuje tužbu protiv države Vašingtonskoj arbitraži, a obogatio se upravo zahvaljujući pomoći nekadašnjih državnika. Nije ga bilo blam ni da na jučerašnjem suđenju izjavi kako neće da plati porez, što mu tužilaštvo stavlja na teret.

Došla maca na vratanca: Miroslav Mišković

Došla maca na vratanca: Miroslav Mišković

- E, baš neću da ga platim izmišljeni porez! - zainatio se srpski biznismen i požalio se da ne može da spava i da ga boli kad pročita da je optužen za malverzacije.
Treba li podsetiti Miškovića da mu je tokom devedesetih godina jedinom bilo omogućeno menjanje deviza momentalno, kao i odloženo plaćanje carine, dok je stečeno bogatstvo udvostručio u vreme Vojislava Koštunice, kada je i pokupovao brojne državne firme i zemljište.

I bogati, bre, plaču!

Mišković se jadao da javnost o njemu ima mišljenje „kako želi da se obogati“ i da decu savetuju da ne budu kao on.
- Umesto da Mišković bude simbol nečeg dobrog i uspešnog, ja sam označen kao tajkun, kao nešto ružno. Deci se priča: ‚Sine, nemoj da budeš kao Mišković‘, zašto je to tako - zapitao se vlasnik „Delte“.

Sporne su, naime, sve privatizacije u kojima je Mišković učestvovao, i to od 2000. do 2008, kada je na vlasti bio Vojislav Koštunica. Prvi čovek „Delte“ tada je, između ostalog, kupio Luku Beograd, „C market“, putarske firme, dok je sporno i pretvaranje prava korišćenja zemljišta u vlasništvo i kupovina zemljišta po znatno nižim cenama.

- Konkretno, kupovina „C marketa“ je dogovarana u kabinetu Vojislava Koštunice - tvrdi naš izvor. Da je Mišković čitavo bogatstvo, od prvog dinara, stekao isključivo zahvaljujući političkim privilegijama, ocenjuje i ekonomista Branko Dragaš.

- Znam ga još od 1987. i mogu da kažem da je najveća štetočina u srpskoj privredi. Treba videti šta je imao te 1987, a šta sve ima danas i sve mu to konfiskovati jer je sve nastalo na privilegijama dobijenim od režima Slobodana Miloševića i svih ostalih posle, pogotovo onih lažnih reformatora - tvrdi Dragaš. Mišković je, naime, nakon napuštanja funkcije potpredsednika Izvršnog veća Srbije, koju je obavljao samo šest meseci 1989, osnovao kompaniju „Delta 2M“, prvu privatnu u Srbiji, a koja je tada brojala samo pet zaposlenih. Firma se bavila prodajom robe široke potrošnje, poput čokolade, igračaka, rolera...

Kompanija je tokom narednih godina izrasla u „Delta holding“, u čijem okviru su poslovale banke, investicioni fondovi, osiguravajuće kuće, firme za izgradnju nekretnina, maloprodajni lanci, poljoprivredne kompanije... Kako tvrde izvori upoznati sa tadašnjim dešavanjima, takav razvoj situacije ne treba da čudi, s obzirom na to da je vlast Slobodana Miloševića bila i više nego spremna da mu omogući rast biznisa.
Vetar mu je u leđa potom najjače dunuo Vojislav Koštunica, u čije je vreme pokupovao sve što se moglo, i to pod veoma sumnjivim okolnostima. Ni tu nije bio kraj. U periodu od 2008. do 2012, kad god je „Delta holding“ prodavao veće sume evra, dinar je nekoliko dana ranije slabio i obrnuto, pa je prema procenama samo u tom periodu kompanija „zaradila“ desetak miliona evra.

Dragaš: Potrebna lustracija

Branko Dragaš poručuje da treba doneti zakon o poreklu kapitala koji je nastao na privilegijama od 1989. do 2015, a koji bi važio za sve - i političare, i tajkune, i kriminalce.
- Nije urađena lustracija posle 5. oktobra i Mišković je svoje bogatstvo toliko uvećao da je kontrolisao vlast i sve ostalo. Sporna je tako i kupovina svake firme koju je privatizovao, svaki posao koji je počeo - navodi Dragaš i zaključuje: „Da bar ima osećaj da napravi u Kruševcu bolnicu i zavešta je, pa na taj način opere sve grehe koje ima. “

Poslednji komentari
  • Toša Vreme: 09.04.2015 21:13h

    Ovaj se igra protiv države kao mačka sa mišom.

  • Gavrilo Vreme: 10.04.2015 12:54h

    MISKO CARE, SAMO IM NE DAJ PARE !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP