Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REPORTERI ALO! U ZGRADI NA VRAČARU GDE SU ŽIVELI POKOJNI PREDSEDNIK I UHAPŠENI TAJKUN

Sloba i Miško
spavali u istom stanu!

Autor: Danica Ćuruvija | 28.01.2013 - 19:12:00h | Komentara: 4

Miroslav Mišković (67), jedan od najbogatijih Srba, živeo je nekad u stanu bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, u beogradskoj opštini Vračar, koji danas zvrji prazan, saznaje „Alo!“.

Miško i Sloba

U četovroiposobnom stanu, u Ulici cara Nikolaja Drugog 61/A (nekadašanja Ulica 14. decembra), živela je i Miškovićeva ćerka Ivana sa suprugom Goranom Karićem, ali se i ona iz njega iselila pre nekoliko godina. „Alo!“ je obišao nekadašnje gajbe srpskih moćnika, koje su im kasnije postale pretesne, pa su se skućili na Dedinju.

U zgradi, sagrađenoj 1980, na trećem spratu, u zgradi od crvene cigle, nismo zatekli nikog. Na vratima stana od 125 kvadarata i poštanskom sandučetu nema poznatog prezimena, koje jedino stoji na interfonu zgrade. Retke komšije se sećaju Miloševića i Miškovića i doba kada je ovo bio kvart komunističkih buržuja.

Mileševska 5

Interfon u zgradi u kojoj su živeli Milošević i Mišković | Foto: Dimitrije Goll

- Sećamo se dobro obojice. Dok je Sloba bio ovde, nismo mogli da živimo od njegovog obezbeđenja. Cegere su nam pretresali kada smo išli s pijace, a onaj njegov telohranitelj Senta Milenković je stalno stajao kod ulaza, a u dvorištu nismo mogli da se parkiramo od njihovih automobila - pričaju bivše komšije Slobodana Miloševića, koji se iz stana iselio 1991, jer se komšiluk žalio na torturu obezbeđenja.

Slobodan Milošević

Mira, Sloba i telohranitelj Senta Milenković | Foto: Aleksandar Stanković

Oni koji se sećaju bračnog para Milošević pamte da je sam često išao u prodavnicu odmah do ulaza u zgradu. To je današnja prodavnica „Maksi“, nekada u vlasništvu uhapšenog Miškovića.

- Voleo je da priča i da se šali s komšilukom. Sam je započinjao priču, ali njegova supruga Mirjana je retko išla u kupovinu. Imala je ženu koja je to radila za nju - prisećaju se ljudi iz komšiluka nekad prvog čoveka Srbije.
Milošević je 1991. razdužio stan i odselio se na Dedinje, gde je čekao da mu se renovira vila u Tolstojevoj 33. U njegov stan tada se uselio Mišković s porodicom, koji je iz Kruševca došao u Beograd.

Miroslav Miškovič sa suprugom Ljilanom

Miroslav Miškovič sa suprugom Ljiljanom | Foto: Vladislav Mitić

- I Mišković je bio korektan, a redovno je plaćao sve što je trebalo da se uradi u zgradi. On je kompletno renovirao stan, u kojem Milošević ništa nije menjao od useljenja, a kasnije je kupio drugi u blizini i odselio se. U stanu je kasnije, kada se udala za Gorana Karića, živela njegova ćerka Ivana, ali ni ona nije tu već nekoliko godina. Miškovićev sin Marko je jedno vreme stan davao na korišćenje nekim svojim prijateljima, pa su se stanari bunili zbog haosa koji su pravili. Bilo je kao u hotelu. I neki Rus je tu stanovao.

Ivana i Goran Karić

Ivana Mišković i Goran Karić | Foto: Marko Metlaš

Miškovićeva žena gospođa Ljiljana je govorila da će stan prodati, ali ne znamo šta se dalje dogodilo. Stan je kratko čuvala Miškovićeva rođaka iz Kruševca, ali sada u njega niko ne dolazi. Znamo da je neko dolazio samo da pokupi poštu iz sandučeta. Verovatno pošalju nekog da vidi šta je sa stanom. I kada im je curilo iz stana, nikako niko nije mogao da stupi u kontakt s njima jer nemamo njihove brojeve telefona - ispričali su za „Alo!“ stanari zgrade u kojoj je živeo srpski Rokfeler.

Marko Mišković

Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Stan vredan 225.000 €
Zanimljivo je da se u katastarskim knjigama stan ne vodi na članove porodice Mišković, već na opštinu Vračar. Naš sagovornik navodi da je moguće da je Mišković otkupio stan devedesetih godina, ali da to nije proknjižio u katastru. Kako nam je rečeno, Miškovićev stan vredi oko 225.000 evra.
- Kvadrat stana na toj lokaciji kreće se od 1.800 do 2.000 evra, ali bi Miškovići mogli da traže 1.800 evra - kažu u jednoj beogradskoj agenciji.

Poslednji komentari
  • Leon Vreme: 28.01.2013 20:17h

    Sloba i Miško spavali u istom stanu! Vruca braca a Mira gde ona billa. Javna kuca ne zna se ko tamo stanuje nit ko koga ....

  • čitateljka Vreme: 28.01.2013 21:37h

    Ološu jedan belosvetski! Slušaj ti ovo - ćerka, sin, prijatelji, haos, Rus... Stvarno, dno!

  • Јужбина Vreme: 28.01.2013 22:31h

    Ако је стан у приватном (Мишковићевом) власништву, шта се кога тиче ко ту станује?

  • stanar Vreme: 30.01.2013 15:37h

    Станујем у том улазу и питао сам комшије да ли је неко то рекао што се наводи. Новинарка се представила као купац стана и питала свашта само не оно што би интересовало купца. Тврдим следеће: 1. Нико није прегледао цегере станарима, можда непознатима. 2. Никакав хаос није био на паркингу због њиховог (једног белог голфа). Много је већи сада и поред постављених знакова. 3. Сента је био пристуан само при доласку и одласку Слобе. У улазу су били други дежурни. 4. Не сећам се да је било икакве гужве другачије од оне када неко други прави журку. 5. У "комуњарском" крају су живели и живе већином професори,уметници и други обични људи. Вероватно би волели да су буржуји како их дотична назива. Изгледа да јој не смета што ту сада живе многи "демократски" буржуји. Ни Ђилас није далеко одавде. Према томе лаж, дебеле лаж.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP