Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RATOMIR PEJOVIĆ TVRDI DA GA JE LEKARSKA KOMISIJA POSLALA U POGREŠNU BANJU

Šlogiran bežao iz banje za nerotkinje!

Autor: J. Jokanović | 19.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Ratomir Pejović (73) iz Gornjeg Milanovca doživeo je šlog, a odlukom lekarske komisije je, umesto u banju gde bi radio vežbe za oporavak, upućen u Matarušku banju, gde je, kako kaže, lečilište za sterilitet! Tako je, umesto da se leči od šloga i što više kreće i vežba, Ratomir ležao i po 23 sata, a nakon četiri takva dana je pobegao glavom bez obzira.

Ratomir Pejović

Ratomir Pejović

- Čoveka kome je potrebno što više kretanja i vežbi poslali su u banju gde nema ničega. Od 24 časa, po njihovom pravilu ležao sam 23, a rekreaciju sam imao 40 minuta dnevno. Za mene je banja u Mladenovcu, Sokobanja ili banja Koviljača, gde se vežbe vrše četiri, pet puta dnevno. Lično sam o svom trošku bio u tim banjama i video.

Ležao sam okružen ženama koje bi da ostanu u drugom stanju, živ sam se ukočio. Pa da sam žensko, uspeo bih da zatrudnim i u ovim godinama - šali se Ratomir. Na njegove apele da bi trebalo češće da ga izvode napolje i da sa njim vežbaju, niko od osoblja nije reagovao, pa je četvrtog dana, kako navodi, morao da pobegne.

- Moje insistiranje da idem više puta dnevno kod doktorke za koju sestra nije htela da kaže kako se zove, već je rekla da se ne zove nikako, da je bez imena, i da me izvedu da koračam bilo gde - bilo je džaba. Ta sestra i doktorka nisu se okretale na moje vapaje, a ja sam ležao u krevetu sva četiri dana, sve dok mi se nije ukočila cela noga, a i telo. Nije mi bilo druge nego da demonstrativno odem.
Najpre sam pozvao taksi da dođe po mene, ali mi lekari nisu dali da odem. E, onda sam nazvao sina, jer sam u invalidskim kolicima, pa ne mogu sam, i pobegli smo bez njihovog zvanja. Zvao sam ih samo od kuće da mi pošalju ličnu kartu. To može samo u Srbiji da se desi, da čovek mora da pobegne iz takve banje - završava Ratomir.
 

Specijalnost lečenje steriliteta


U Mataruškoj banji leče se i oboleli od reumatskih bolesti, postraumatskih stanja i njihovih posledica, kao i neuroloških oboljenja, ali je prevashodno specijalizovana za lečenje primarnog i sekundarnog steriliteta i mahom je posećuju žene.

Poslednji komentari
  • marko Vreme: 20.05.2015 01:50h

    Ovde se stvarno vidi kolika je sloboda ljudske svesti da daju sebi za pravo da preuvelicavaju stvari...Istina je da ,nazalost, u Mataruskoj Banji ne postoji aktivan celodnevni tretman koji ce maximalno biti posvecen pacijentu.Mozda je problem upravo u ljudskom resursu,mozda u finansijskom,mozda je upravo problem i privatizacija koja je najavljena ili vec obavljena,ali pacijenti su veci deo dana posveceni sami sebi.Ali isto tako nije istina da je Banja prevashodno specijalizovana za lečenje steriliteta. Veci deo pacijenata ne cine upravo ti pacijenti,vec pacijenti sa reumatskim,neuroloskim i post traumatskim problemima koji se koliko toliko uspesno lece tamo. Banja ima toplu sumpornu vodu koja je povoljna za lecenje steriliteta,Ali i pored toga to nije razlog da neko kaze da je lek. komisija donela pogresnu odluku.ako je neko nezadovoljan bar treba da se zali na baziranim cinjenicama,a ne da se stvara komfuzija kod citalaca.Mislim da prava vest treba da sadrzi i misljenje druge strane

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP