Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČOVEK BROJNIH DRŽAVLJANSTAVA

Slovaci Kosmajcu ukinuli pasoš ali on poseduje i državljanstvo BiH!

Autor: Tanjug | 26.06.2014 - 08:32:00h | Komentara: 1

Mnogo se poslednjih dana piše o Dragoslavu Kosmajcu, najvećem srpskom narko-dileru koji je poslovao čak i sa Pablom Eskobarom, ali o jednom se nije govorilo, a to je da Kosmajac poseduje državljanstvo Bosne i Hercegovine, prenosi portal Klix.ba.

Kosmajac

Dragoslav Kosmajac | Foto: NAŠE NOVINE

Kosmajac je prijavljen na adresi Vinogradska bb u Trebinju, a u Centru javne bezbednosti Trebinje 2010. godine dobio je biometrijski pasoš.
Prema podacima policijskih i obaveštajnih agencija, državljanstvo je stekao nezakonito, najverovatnije na osnovu falsifikovanih kartona o prebivalištu iz 1994. godine, javlja Federalna televizija BiH.
Prvu ličnu kartu na osnovu fiktivnih dokumenata Kosmajac je dobio 2002. godine. U međuvremenu prateća dokumentacija na osnovu koje je izdato uverenje o prebivalištu je uništena, a 2009. Kosmajcu je izdat rodni list, prenosi Klix.ba.
U periodu kada je dobio CIPS-ovu ličnu kartu i biometrijski pasoš, Centrom javne bezbednosti Trebinje rukovodio je aktuelni direktor Državne agencije za istrage i zaštotu (SIPA) Goran Zubac.
Inače, Kosmajac je poslednji put na teritoriji BiH legalno boravio u decembru 2010. godine kada je prešao preko malograničnog prelaza Zupci kod Trebinja. Policijske i obaveštajne agencije iz regiona beleže i njegove kontakte u BiH, navodi Klix.ba.
"Kosmajac Dragoslav je tokom 2006. godine bio u bliskim vezama s državljaninom BiH Mladenom Blagojeviće zvanim Taraba iz Bijeljine. I neka lica s područja Trebinja među kojima su Vojislav Rupar zvani Vojo, Nebojša Dodik i Vlado Divjan ostvarivala su kontakte s Dragoslavom Kosmajcem i Bojanom Stanojkovićem iz Beograda", navode obaveštajne agencije, prenosi Klix.ba.
Federalna televizija uspela je danas da stupi u kontakt s porodicom Vojislava Rupara, koji su kazali da Vojislav već nekoliko godina živi u Beogradu i da u Trebinje navraća povremeno.

Kosmajac

Slovačka pasoš Dragoslava Kosmajca proglasila nevažećim

 

Dragoslav Kosmajac neće više moći da koristi svoj slovački pasoš za putovanja, jer ga je ministarstvo unutrašnjih poslova u Bratislavi proglasilo nevažećim, izjavio je ministar policije Slovačke Robert Kalinjak.
On je dodao da su slovačke vlasti pregledale Kosmajčev dosije i utvrdile izvesne nedostatke i čak manipulacije, prenela je agencija TASR.
Nakon toga je ministarstvo saopštilo da slovačko državljanstvo Dragoslava Kosmajca nikada nije bilo ustanovljeno.

"Mi smo doneli momentalnu odluku zbog činjenice da sve informacije kojima raspolažemo dovode do opravdanog uverenja da njegovo slovačko državljanstvo nije ustanovljeno", rekao je Kalinjak.
On je rekao da su sada svi nacionalni i evropski sistemi upozoreni da Kosmajčevi slovački dokumenti više nisu važeći i da će on biti priveden ukoliko pokuša da pređe granicu sa slovačkim parošem.
Kalinjak je takođe rekao da je naredio sveopštu reviziju kojom će biti preispitano kako se dodeljivalo slovačko državljanstvo u godinama kada je slovački zakon bilo mnogo blaži, pre 2006. godine.
Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 26.06.2014 18:43h

    A ima li tak Kosmajac nase drzavljanstvo?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP