Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAO I UVEK

Slovenci okupirali Beograd!

Autor: Vesti | 31.12.2013 - 14:04:00h | Komentara: 0

Nova godina u Beogradu očigledno je prava poslastica za turiste. Dva dana pred doček u srpsku prestonicu stiglo više od 600 Slovenaca vozom uz Ljubljane kako bi uz srpski melos dočekali novu 2014. godinu.

trg nova godina

Najluđa noć uz Cecu

Bina ispred Skupštine Srbije još u ponedeljak je montirana i spremna za organizovani doček najluđe noći u centru Beograda. Osim Svetlane Ražnotović, za Beograđane i njihove goste nastupiće Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić i Nikola Rokvić, a ova zabava koštaće ukupno 4,5 miliona dinara.

Na stotine mladih doputovalo je specijalnim "disko vozom", a na Železničkoj stanici u Beogradu su ih dočekali veseli trubači. Dolazak Slovenaca je nastavljen juče, a po gradu su viđeni redovi autobusa sa slovenačkim i hrvatskim tablicama.

Mladi Slovenci tradicionalno dolaze u Srbiju zbog niskih cena, a ove godine kažu i zbog Cece Ražnatović koja će pevati na novogodišnjem dočeku pred Skupštinom Srbije. Turističke agencije za njih su organizovale i specijalni doček u Domu omladine.


U Beogradu se za novogodišnje i božićne praznike očekuje između 12.000 i 15.000 gostiju iz inostranstva.


- Nadamo se da ćemo uz sve što smo obezbedili za Novu godinu, mnogo dobre volje i dosta iskustva pomoći da ovaj broj od 15.000 stranih gostiju bude i realizovan - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.

U prestonici sve više turista

U TOBeograda veruju da će broj turista u 2014. godini i dalje rasti.
- Naredna godina je značajna po tome što se Srbiji i u svetu obeležava stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, a Beograd je grad u kome je taj rat počeo. Sa zemljama saveznicama iz Prvog svetskog rata mi ćemo sarađivati i organizovati brojne programe - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.

Da li isključivo zbog želje da zarade koji dinar više, ili je tome doprinela i novogodišnja euforija, trgovci bar u centru Beograda spremni su i za strane turiste i za domaću klijentelu. U svim radnjama su uveliko popusti, a tamo gde se roba prodaje upola cene, tu je i stampedo kupaca koji probaju, razgledaju, kupuju. Ko se ne istroši u radnji, teško da će ravnodušan proći ulicom, gde ih mami miris pečenog kestenja i kokica, ulični prodavci nakita, igračaka, balona, novogodišnjih ukrasa...

Na Trgu otvorenog srca, na početku Knez Mihailove, u malim drvenim kućicama šetačima se nudi kuvana rakija, vino, sokovi, slatkiši, roštilj, morski plodovi i ušećereno voće. U susednoj Čika Ljubinoj ulici na otvorenim štandovima zainteresovani kupci mogu da pazare pletiva, artikle od kože, nakita, razne proizvode domaće radinosti - med, džem, vina, likera...

Centar grada su više nego uobičajeno prepravili promoteri koji nude različite proizvode i usluge po sniženim cenama. Grad je okićen još pre dve nedelje, a na svakom ćošku Knez Mihailove su ulični muzičari. Bruji od džeza do domaće muzike, ali su najatraktivniji i najglasniji trubači.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP