Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAJ SUĐENJA SARADNICIMA ODBEGLOG NARKO-BOSA

Slovenija traži dva veka robije za Šarićeve pajtose

Autor: A. D. | 15.11.2012 - 08:57:00h | Komentara: 0

Tužilaštvo u Sloveniji zatražilo je od suda da slovenački ogranak klana pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića (43) osudi na 180 godina robije zbog šverca kokaina.

Slovenački  ogranak Šarićeve ekipe sa Draganom Tošićem na čelu

Slovenački ogranak Šarićeve ekipe sa Draganom Tošićem na čelu

I pored debakla sa transkriptima prisluškivanih razgovora između Šarićevih navodnih saradnika, tužilaštvo i dalje smatra da ima čvrste dokaze protiv grupe koju je, prema optužnici, predvodio Dragan Tošić (42) zvani Ćelavi iz Pljevalja. Tužilac za organizovani kriminal zatražio je za 17 pripadnika klana zatvorske kazne od dve do 19 godina i deset meseci, koliko bi, smatra tužilaštvo, trebalo da pripadne Tošiću, koji je inače nedavno pušten iz pritvora u kome je proveo dve i po godine kada je uhapšen u okviru operacije “Balkanski ratnik”.


Prema optužnici, deo tovara kokaina iz Južne Amerike prebacivan je i preko slovenačke luke Kopar i preko Alpa do korisnika u Evropi. Optužnica koju je potpisalo slovenačko tužilaštvo sadrži nadimke i šifre koje su optuženi razmenjivali prilikom šverca kokaina.

“ U Urugvaju i Italiji svaki član grupe imao je svoju ulogu, a u vrhu piramide bio je Tošić, koji je imao nadimke Ćelavi, Operater ili Crtani Film. Tošić je kontaktirao sa Darkom Šarićem, Željkom Vujanovićem i Goranom Sokovićem”, navodi se između ostalog u optužnici.

Darko Šarić

Darko Šarić


Međutim, sud u Ljubljani je pre nekoliko dana odlučio da snimljeni prisluškivani razgovori koje je snimila BIA neće moći da se koriste kao dokaz “jer nema dokaza da je slovenačka policija imala sporazum sa srpskom policijom o prisluškivanju Dragana Tošića.

„Iz predmeta su povučeni i svi drugi dokazi koji su stigli iz Srbije. Nije bilo osnova da Dragan Tošić bude prisluškivan u Srbiji zbog toga što on u Srbiji nije bio osumnjičen ni za jedno krivično delo. Njegovo prisluškivanje bilo je nelegalno i nije u skladu s poštovanjem ljudskih prava - obrazložio je sud u Ljubljani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP