Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK SUBOTICE O ZLOUPOTREBAMA BIVŠE VLASTI

Službenim vozilom mesečno prelazio 5.000 kilometara!

Autor: M. Popadić | 18.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Razmotava se klupko neracionalnog trošenja budžetskih sredstava u lokalnoj samoupravi - gradonačelnik Subotice Jene Maglai juče je novinarima predočio podatke da je bazen u MZ Prozivka, vredan oko 544 miliona dinara, umesto kao imovina grada uknjižen kao dobro JKP „Stadion“.

Jene  Maglai

Jene Maglai | Foto: RAS

- Odlukom predhodnog gradonačelnika Modesta Dulića, ova investicija je isknjižena kao imovina grada i preneta na JKP „Stadion“, ali oni bazen nikada nisu uknjižili na svoje ime jer za to ne postoje ni zakonski osnovi. Nejasno mi je zašto je imovinu tolike vrednosti trebalo prenositi na JKP, kada je to vlasništvo grada - rekao je juče Maglai.

On je pomenuo i nekoliko spornih situacija u vezi s korišćenjem poslovnih prostora na samom bazenu. Umesto da takve prostore (objekte) izdaje gradska služba, to su radili drugi i novac od zakupa je uplaćivan „Stadionu“ umesto u budžet grada.

- Raspolažemo dokumentom da je mali bazen izdat na sedam godina jednom beogradskom preduzeću, koje je uplatilo i avans za korišćenje u iznosu od tri miliona dinara. Takvu odluku ću poništititi i vratiti bazen u imovinu grada. Istražićemo, naravno, u kakvom su statusu ostali zakupci poslovnih prostora u tom objektu, a radi se mahom o privatnim licima - dodao je Maglai.
Prema njegovim rečima, bivša vlast je nemilice trošila društvena sredstva i kada su u pitanju druge oblasti poslovanja.

Atila Čengeri

Atila Čengeri


- Imamo podatke da je dr Atila Čengeri, bivši član Gradskog veća za zdravstvo i funkcioner DS-a, više od godinu dana koristio službeni automobil bez putnog naloga. On je od avgusta 2012. do novembra 2013. godine prešao oko 70.000 kilometara, što je grad koštalo, bez amortizacije i putarine, oko 6.000 litara goriva.

Govoreći o štampačima velike vrednosti, laptopovima i uređajima za obezbeđenje, gradonačelnik je izneo i podatak da grad raspolaže sa 77 laptopova.

- Znamo gde je 47, ali se gubi trag ostalih 30. Oni su, navodno, izdati na revers. Nestala je i druga vredna tehnička oprema. Ni štampač, vredan oko 7.000 evra, još nije stavljen u funkciju. Oko 647.000 dinara plaćena je izrada softvera koji se inače besplatno dobija od nadležnog republičkog ministarstva. Jedno softversko rešenje, na primer, plaćeno je novosadskoj firmi čak 30.000 evra.

O svim zloupotrebama bivše vlasti biće, kako je juče rečeno, obavešteni policijski i pravosudni organi.
Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 18.01.2014 15:53h

    Uvek isto,stara vlast kuka na noivu,a i ona nece biti nista bolja.Gradjani Srbije moraju da shvate da ce svakaq vlast,gde nema kontrole,zloupotrebom da omnoguci neosnovano bogacenje funkcionera te vlasti.Sve dok se neizvrse poliutgicke i druge reforme u drustvu izbori su bespredmetni jer Srbimnogo vole pare i druge privilegije.Danima nas obmanjuuju novim izborima,a sta bi oni doneli nista novo jer bi na vlasti ostali ovi starikoji su vec pokazali sta znaju.

  • pop Vreme: 18.01.2014 16:49h

    klasičan politički obračun...ma hapsi lopove i da vrate do dinara

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP