Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PRIVREDE I VD MINISTRA FINANSIJA TVRDI:

Smanjenje plata i penzija minimum deset odsto

Autor: Tanjug | 25.07.2014 - 12:52:00h | Komentara: 28

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je danas da će rebalans budžeta biti pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije do 15. septembra i da će u toj sedmici biti i usvojen. Vlada Srbije trudiće se da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto.

Razumno:  Dušan Vujović

Dušan Vujović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Vujović je na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije, rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou vlade, svih ministarstava i sa MMf-om.
„Plan je da rebalans budžeta bude u Skupštini najkasnije do 15. septembra i da bude usvojen u toj nedelji od 15. do 19. septembra“, rekao je Vujović koji je i vršilac dužnosti ministra finansija.
Vujović je rekao da je važno da se rebalansom obezbedi dovoljno sredstava da se strukturne mere mogu realizovati – dovoljno sredstava za socijalne programe, nastavak politike davanja stimulacija, privlačanje novih investitora…
Ministar je naglasio da je rebalans prvi korak u krupnoj fiskalnoj konsolidaciji.
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 25.07.2014 13:28h

    Penzije treba smanjiti bar 30%.Nedirajte državnu administraciju nikako i obavezna subvencija propalih firmi jer su vam ti radnici glasači.Biće jedini problem ako krenu motke i neplaćanje nikakvih dažbina što je izvesno.Srbiji nema spasa osim bankrota.

  • TRex Vreme: 25.07.2014 13:42h

    Plate u javnom sektoru moraju da se smanje bar na nivo u privredi, a penzije tak posle ušteda na svim drugim poljima, pa se pokaže da to nije dovoljno. Ali, to izvršiti progresivno 10% u proseku, tj. najveće penzije smanjiti 15%, a ne i one najmanje nap. ispod 15.000 koje obezbedjuju biološki opstanak.

  • Branko Vreme: 25.07.2014 14:13h

    Bravo strucnjaci plate i penzije smanjite a poreze ste podigli za 200% pa ce te sada i struju itd...itd....

  • Konstantina Vreme: 25.07.2014 14:24h

    Naš gradonacelnik prima ni manje ni vise već četiri abnormalno velike plate...i tako nam mnogi neškolovani političari zagorčavaju život i žive na račun građana koji nemaju leba da jedu,račune da plate a neki žive i bez osnovnih uslova za život,hoću reći bez struje na primer ...sve njih treba poslati u rudnik

  • Zeljko Vreme: 25.07.2014 14:30h

    Ovo je najgora vlada u celoj Srpskoj istoriji.Umesto da zabrane da neko uzima po pet sest plata oni udaraju po penzijama.Vucicu stidi se upropastio si i radnike i penzionera. No nadam se da ce uskoro novi izbori pa da ti vidimo ledja,svi tvoji potezi su cist promasaj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP