Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NESVAKIDAŠNJE!

Smederevska Palanka najavila tužbu protiv “Srbijavoda” zbog poplava!

Autor: Blic | 28.05.2014 - 17:43:00h | Komentara: 1

Predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić Kena obavestio je odbornike da će ta opština podneti tužbu protiv “Srbijavoda”, koje su zapostavile objekte za odbranu od poplava koji su u njihovoj ingerenciji, iako im je ta delatnost plaćena.

On je na sednici Skupštine najavio i da će biti podneti zahtevi za finansiranje projekata za dovršetak zaštitnog sistema za odbranu od poplava na Jasenici.

Milojičićev izveštaj prihvatili odbornici svih stranaka

Milojičićev izveštaj prihvatili odbornici svih stranaka | Foto: M. Đorđević

 
- Da su održavane crpne stanice i čišćeni vodotokovi šteta bi bila višestruko manja. Nama je taj projekat bio odobren, obezbeđena su sredstva, a onda je povučen. Da je to urađeno, šteta bi sigurno bila mnogo manja - rekao je Milojičić.

Njegov izveštaj, koji je podneo kao predsednik opštinskog Štaba za vanredne situacije, prihvatili su odbornici svih stranaka.

Stanje u Smederevskoj Palanci je teško

Ovako je bilo u Smederevskoj Palanci | Foto: Vladimir Đurđević

 - Moram da kažem da sam razočaran u našu državu, da ovde posle Tita ništa ne valja, od Vučića, Tadića, Dačića, Đilasa... Svaki region u Srbiji ima jedan čamac za spasavanje. To nije problem samo ove Vlade, to je problem svih vlada od devedesete pa naovamo i svi su krivi za to - rekao je Milojičić.

On je dodao i da civilna zaštita ne postoji i da “nijedan segment našeg društva koji nas je činio jakim ne postoji”.

- Nadam se da ćemo posle ovoga, ne politički, jer tu nikada nećemo moći da se složimo, da se ujedinimo oko tih ključnih problema, kako bi naša zemlja krenula napred. Ponosim se, kao komandant Štaba, jer nijedan život u Palanci nije bio čak ni ugrožen. To je najveća nagrada za sve nas koji smo radili u tom Štabu. Želim da zahvalim i predsedniku Republike koji nam je pomogao, i premijeru Vlade Vojvodine koji nam je uputio deset pumpi, bez kojih sigurno ne bismo mogli da izbacimo vodu iz Naselja u ovako rekordnom roku - rekao je Milojičić.

U Smederevskoj Palanci je 15. maja proglašena vanredna situacija, sprovedena evakuaciju stanovništva, poplavljeno je 6.500 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i 1.100 domaćinstava, ugroženo je 3.500 stanovnika, 800 ljudi je zbrinuto, od kojih je 400 još u prihvatnim centrima. 
Poslednji komentari
  • tako treba Vreme: 29.05.2014 07:07h

    I treba tako!!! Neka plati stetu najodgovorniji a direktori odmah u zatvor. Sa delom novca osigurajte kompletnu imovinu sa reosiguranjem neke strane osiguravajuce kuce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP