Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLAVIŠA MILENOVIĆ IZ VLADIČINOG HANA RAZREŠEN OPŠTINSKE FUNKCIJE

Smenili ga zbog ALO!

Autor: Veselin Pešić | 04.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Lokalni parlament u Vladičinom Hanu je 26. decembra prošle godine razrešio dužnosti Slavišu Milenovića, zamenika predsednika Skupštine opštine. Na skupštinskoj sednici obrazloženo je da Milenović ne može više da bude funkcioner jer je 12. decembra kupio i pojedinim opštinskim činovnicima i građanima Vladičinog Hana besplatno podelio 100 primeraka novina „Alo!“.

Mladenović   (za govornicom)  i Milenović  (drugi sleva)

Mladenović (za govornicom) i Milenović (drugi sleva)

Milenović kažnjen jer je
podelio 100 primeraka „Alo!“
novina u kojima je vicepremijer najavio „seču” nesposobnih i korumpiranih predsednika opština

U tom našem izdanju objavljen je tekst „Vučić menja svoje nesposobne i korumpirane predsednika opština“, a na tom spisku našao se i Goran Mladenović iz SNS-a, predsednik opštine Vladičin Han. Ubrzo su stigli odmazda i kazna. Najpre je mandatno-imunitetska komisija Milenoviću smanjila koeficijent za platu sa sedam na 4,2, a doskorašnji zamenik predsednika parlamenta koristiće šest meseci i znatno umanjeni funkcionerski dodatak.


- Opštinsku funkciju obavljao sam od 4. jula do 26. decembra prošle godine. Kada sam kao stalni čitalac lista „Alo!“ kupio novine 12. decembra, video sam tekst u kojem lider SNS-a Aleksandar Vučić najavljuje smenu pojedinih nesposobnih i korumpiranih predsednika opština. Na spisku je bila opština Vladičin Han,u kojoj je predsednik Goran Mladenović, lokalni funkcioner SNS-a. Kupio sam i podelio 100 primeraka u nameri da građani male varoši saznaju šta namerava lider naprednjaka. Podneću tužbu protiv resorne komisije zbog drastičnog smanjenja platnog koeficijenta - rekao je Milenović.

Slaviša Milenović

Slaviša Milenović
U obrazloženju funkcionerskog razrešenja navodi se da je Milenović podelio „Alo!“ u opštinskoj upravi „u cilju dodatne političke destabilizacije“.

Članak koji je uznemirio političku scenu u Hanu

Članak koji je uznemirio političku scenu u Hanu

- Imajući u vidu sadržinu teksta objavljenog u tabloidu „Alo!” koji se tiče smene predsednika opštine, ovakav politički gest izazvao je zabrinutost među zaposlenima u opštinskoj upravi. Zamenik predsednika SO nije se ponašao u skladu sa onim što govori, što za posledicu može da ima konačnu i trajnu destabilizaciju političkih relacija između pojedinih stranaka. Zamenik predsednika parlamenta svojim ponašanjem dodatno otežava normalizaciju političkih prilika tako što konstantno kreira politički ambijent šireći neistine i loše poruke opštinskog rukovodstva - navedeno je u obrazloženju.

Trka za tiražom Alo!

Kako nezvanično saznajemo, posle Milenovićevog „izgreda”, ljudi iz opštinske uprave krenuli su u trku za „Alo!” po lokalnim trafikama, ali su ih u nameri sprečili vlasnici kafića i dućana. Sada mnogi u Vladičinom Hanu nestrpljivo očekuju da Aleksandar Vučić sprovede najavljenu akciju smene nesposobnih predsednika opština, a da li će i Goran Mladenović da bude smenjen, ostaje da se vidi.

Poslednji komentari
  • Sladjana Vreme: 04.01.2014 10:14h

    Funkcionerski dodatak nakon prestanka funkcije ne može da prima šest meseci nego tri, promenjen je zakon.

  • tihivuk Vreme: 04.01.2014 10:34h

    E pa gospodo novinari sto dirate nedodirljive,sad imate problem sa tirazom?A i sam "koji se pita" malo se lose presabro da su ovi "nesposobni".

  • Vladicin Han Vreme: 04.01.2014 16:04h

    Samo se pitam jos koliko ce narod da cuti i trpi pre nego sto uzme motke u ruke i krene da lomi ove "foteljase" , ja se iskreno nadam nece jos dugo.

  • Toma Vreme: 04.01.2014 18:36h

    Zamenik predsednika skupstine op[tine ne moze biti na placenom radu, pa samim tim nema pravo nafunkcionerski dodatak ni6ni 3meseca.O OVOME JE resavao Ustavni sud Srbijejoskkrajem 2009godine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP