Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POBEDA ALO!

Smenjena najbahatija direktorka u Srbiji!

Autor: N.N.T. - R.K. | 31.07.2014 - 20:00:00h | Komentara: 6

Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici razrešila direktorku Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine dr Nadu Čemerlić Ađić, koja je, kako je „Alo!“ pisao, uporno odbijala da povereniku za informacije od javnog značaja dostavi podatke o honoraru svog supruga dr Ota Ađića! Iako je pojedini zaposleni u institutu optužuju za nepotizam i finansijske zloupotrebe, dr Čemerlić Ađić je direktorsku fotelju navodno napustila zbog isteka mandata.

Doktorka navodno razrešena zbog isteka mandata:Nada Čemerlić Ađić

Doktorka navodno razrešena zbog isteka mandata: Nada Čemerlić Ađić | Foto: Vladislav Mitić

Na mesto dr Nade Čemerlić Ađić, Vlada je juče, kako saznajemo, imenovala prof. dr Roberta Junga, doktora medicine, specijalistu interne medicine kardiologa, koji će funkciju vršioca dužnosti direktora Instituta obavljati u periodu od šest meseci.


No da li će novog direktora sačekati stari dugovi, ostaje da se vidi. Naime, još uvek je nepoznato da li će Institut morati da plati kaznu od 180.000 dinara zbog toga što je odbijao da dostavi informacije o visini zarade supruga bivše direktorke. To će, kako kaže Stanojla Mandić, zamenica poverenika od javnog značaja, zavisiti od toga da li će Slaven Ključar, koji se i žalio povereniku, ponovo uložiti žalbu.

dopis instituta

*Klik za uvećanje

 
- U zavisnosti od toga, postupak prinudnog izvršenja rešenja će se nastaviti ili obustaviti, od čega zavisi i dalja sudbina izrečene, a nenaplaćene novčane kazne od 180.000 dinara - kaže za naš list Mandićeva.

Naime, kako je „Alo!“ pisao, poverenik za informacije od javnog značaja je još 14. marta ove godine od Instituta zatražio da bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana, dostavi kopiju ugovora o radnom angažovanju dr Ađića, kao i kopiju iznosa iz kojeg se može saznati iznos mesečnih nadoknada isplaćenih na njegov račun do 30. novembra 2013. godine. Pošto odgovor nije stizao, poverenik je 4. juna još jednom pozvao Institut da izvrši rešenje. Kako čak ni tada tražene informacije nisu dostavljene, Institutu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 dinara. Institut je tu kaznu platio u roku od nekoliko dana, međutim, i dalje ne dostavljajući podatke o primanjima dr Ađića, zbog čega je poverenik 15. jula 2014. izrekao novu kaznu u iznosu od 180.000 dinara. Tek tada Institut je povereniku i Slavenu Ključaru dostavio željene podatke. Prema tim dokumentima, u koje je „Alo!“ imao uvid, dr Ađić je pored plate koju je dobijao na Institutu za onkologiju Vojvodine, od 1. avgusta 2011. godine na osnovu autorskog ugovora, mesečno dobijao i honorar u iznosu od 45.000 dinara.

Od Ključara juče nismo saznali da li će se ponovo žaliti Povereniku, ali je Sekretarijat za zdravstvo već saopštio da će kazna biti refundirana iz ličnih sredstava bivše direktorke!

Dr Ađić dao otkaz!

Oto Ađić, muž doktorke od 1. avgusta 2011. primao honorar od 45.000 mesečno

Oto Ađić, muž doktorke od 1. avgusta 2011. primao honorar od 45.000 mesečno

 Dr Oto Ađić podneo je u utorak ostavku posle skandala koji je izazazvalo prećutkivanje njegove zarade.

- Dr Oto Ađić je nakon medijskih spekulacija i uvredljivih neistina iznetih protiv njega, neopozivo otkazao ugovor o radu u Institutu, iako je kao jedan od ukupno šest angažovanih lekara različitih specijalnosti, od kojih su dva radiologa, u Institutu imao najmanji honorar od svih konsultativnih lekara. Na Institutu će sad ostati da radi samo jedan radiolog, sve dok tri lekara u narednih godinu i po dana ne završe obuku za rad na CT aparatu. Zbog toga će biti produžena lista čekanja za ove preglede - saopštio je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodina.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 31.07.2014 20:36h

    Ma svim lekarima treba uvesti radnu obavezu i kraj . A ne da se sada izživljava ovde i da trpe pacijenti . To je sada ucena i kao neko sada treba njega da moli da radi . Ne bi oni mogli ni da odu na rad u inostranstvo a da pri tom ne plate debelo za sve što su se školovali ovde i imali privilegije . Oni su zacrtali da moraju da imaju previše i sada misle da se bez njih ne može !

  • si Vreme: 31.07.2014 21:02h

    evo vam ga idealnog kandidata za ministra zdravlja u sledecem sazivu....

  • promena Vreme: 31.07.2014 22:41h

    ako je tacno, nije dovovljno razresiti funkcije nego povratiti od doticnih potroseno. Kod mene bi oni svu imovinu koju poseduju predali onima od kojih su uzimali i ostali da otplacuju to jest radili za minimalac. Ma kada ce se tako nesto dogoditi, ovo mi sve lici na sarenu lazu

  • Andjelka Ns Vreme: 31.07.2014 22:59h

    I sad smo ga ugasili i ovako se cekalo na preglede tek sada cemo doci na red NIKADA... Ili sam ja glupa ili bas ne razumem ugovor ali ja tu ne vidim nista kriminalno on je zaposlen na onkologiji drugacije i ne bi mogao da radi na kardiologiji bez tog ugovora. Prosvetlite me molim vas...

  • Milan Vreme: 01.08.2014 05:39h

    nije ni cudo, do sada ni jednu sa 2 prezimena ne videh a da nije bila bahata, prepotentna... tako se zaznuo i smuvao sa jednom udatom, starijom kokom... nikad vise. Jadan je muz koji takvu ima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP