Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADICA PETROVIĆ, GENERALNI DIREKTOR FABRIKE MAZIVA, ODBACUJE OPTUŽBE NA SVOJ RAČUN

Smenjuju me da bi raskrčmili FAM!

Autor: S. M. | 29.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nadzorni odbor Fabrike maziva iz Kruševca raspravljaće danas o smeni generalnog direktora Vladice Petrovića i dvoje njegovih saradnika. Smena je zatražena zbog optužnice koja je protiv Petrovića podignuta u januaru ove godine i u kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u vreme privatizacije ovog preduzeća 2008, kada je bio predsednik Sindikata.

Danas na tapetu: Vladica Petrović

Danas na tapetu: Vladica Petrović

U optužnici se navodi da je Petrović kao predsednik Sindikata menadžmentu omogućio da uzme kredit za isplatu otpremnina radnicima, da je imovina FAM bila garancija da će pozajmica biti vraćena, kao i da je na taj način država oštećena za oko 1,5 miliona evra.


- Na teret mi se stavlja da sam potpisao izjavu koja je tadašnjem direktoru omogućila da uzme kredit iz kojeg je isplaćen socijalni program za 70 radnika. O tome sam dao izjavu u tužilaštvu i obavešten sam da se protiv mene vodi postupak. FAM nisam oštetio jer nisam ni znao da je uzet kredit za socijalne programe. Sve se dešavalo na nivou Agencije za privatizaciju, direktora i UO - odgovara na optužbe prvi čovek FAM Vladica Petrović.
Nadzorni odbor (NO), koji će danas odlučivati o Petrovićevoj smeni, čine Vladimir Tasić (SPS), Predrag Vukićević (SNS), Gojko Eskić (URS), dvojica predstavnika Agencije za privatizaciju, jedan predstavnik iz GSP „Beograd“ i zastupnik kapitala Ljubomir Šubara. Petrović upravo Šubaru označava kao glavnog zagovornika njegove smene.

Ljubomir  Šubara

Ljubomir Šubara


- To je čovek koji je za dve godine FAM koštao 18 miliona dinara. Svakog meseca od nas prima 180.000 dinara plus 70.000 koje dobija kao zastupnik u „Savremenom domu“. Ove godine je samo za račune za mobilne telefone potrošio 630.000 dinara. Sebe je postavio za direktora naše firme FAM Lub u Sloveniji. Sve ovo radi kako bi sa svojim ofšor firmama kupio FAM jer se nalazimo u restrukturiranju, a krajnji rok za prodaju je 30. jun 2014. godine.
On je odgovorno lice u nekoliko kompanija, kao što su „Lyon USA“, „West Invest“ i „Lecca Lecca sladoledi“, koje nemaju ni zaposlene ni promet - tvrdi Petrović. U kratkoj poruci Ljubomir Šubara je potvrdio da je za danas zakazana sednica NO i da je jedna od tema smena generalnog direktora zbog optužnice koju je protiv njega podiglo Više javno tužilaštvo, zbog čega mu je oduzeta i putna isprava.

- Razlog za smenu su i grubi propusti u rukovođenju firmom. Za sve druge informacije molim da mi se obratite narednih dana, kada vam mogu dati odgovore na sva pitanja i potkrepiti ih dokumentima - ističe Šubara.

Prosečna plata 60.000 dinara


Ugovor o prodaji Fabrike maziva raskinut je u junu 2011. godine, kada je Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, uhapšen zajedno sa najbližim saradnicima zbog sumnje da je upravo FAM oštetio za 32 miliona evra. FAM trenutno ima 216 radnika, čija je prosečna plata 60.000 dinara, što je skoro dvostruko više od prosečne zarade na nivou Kruševca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP