Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUPERMEN U FEKETIĆU

Smešni video o Vučiću ponovo na Jutjubu! (VIDEO)

Autor: Beta | 12.02.2014 - 17:28:00h | Komentara: 1

Video-snimak "Supermen u Feketiću" koji je obeležio prošlu nedelju, ponovo je dostupan na sajtu "Jutjuba", saopštila je danas Fondacija "Šer".

Satirični video snimak

Sporni video snimak

Tom snimku je dodat tekst s komentarima učesća prvog potpredsednika Vlade Srbije i predsednika Srpske napredne strane Aleksandra Vučića u pružanju pomoći zavejanima na auto-putu kod Feketića 1. februara.
- Smatramo da je vraćanje ovog snimka pozitivan korak za razvoj internetskih sloboda - ocenio je Šer u saopštenju.
Ta fondacija je prošle nedelje podnela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica po čijoj su prijavi uklanjani video-snimci šaljive sadržine sa Jutjuba i poslala zahtev za informacije od javnog značaja Radio-televiziji Srbije, koja poseduje autorska prava nad originalnim snimkom.
Kako je prerada autorskog dela u svrhu parodije, a bez saglasnosti autora, dozvoljena zakonom, uklanjanje video-snimka bilo je neosnovano i predstavljalo je zloupotrebu prava, naveo je Šer.
Fondacija je dodala da postoje indicije da je kompanija po čijim zahtevima je Jutjub onemogućavao pristup tom video-snimku, povukla zahtev za to.
- Time je praktično priznala izvršenje krivičnog dela koje joj je stavljeno na teret, čime je prihvatila činjenicu da je povredila slobodu izražavanja. Naglašavamo da naknadno povlačenje zahteva za uklanjanje sadržaja kompaniju ne oslobađa pravne odgovornosti u ovom konkretnom slučaju, kako pred srpskim, tako i pred američkim sudovima - piše u saopštenju.
Fondacija "Šer" je apelovala na državne organe da što pre utvrde odgovornost svih aktera u neovlašćenom uklanjanju tog snimka, čime bi država jasno potvrdila da je u potpunosti posvećena poštovanju prava na slobodu izražavanja kao temeljnog ljudskog prava.

Poslednji komentari
  • petar bozovic Vreme: 12.02.2014 21:04h

    Hhahahhahahaaaaaa. Genijalno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP