Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TIRANA POD OPSADOM UOČI ISTORIJSKE POSETE

Snajperisti čuvaju Vučića!

Autor: J. Marković | 27.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Albanija je pod opsadom zbog posete srpskog premijera Aleksandra Vučića, a Tirana će za ova dva dana biti u blokadi. Mere bezbednosti podignute su na najviši nivo, na krovovima zgrada u blizini državnih institucija će biti raspoređeni snajperisti.

Pojačane mere bezbednosti

Pojačane mere bezbednosti | Foto: Oliver Bunić

U pojedinim delovima Tirane zabranjeno je parkiranje, a mere bezbednosti počele su da se primenjuju sinoć od ponoći, a jutros su dodatno pojačane. Kako „Alo!“ saznaje, i obaveštajne službe pojedinih zapadnih zemalja poslale su svoje agente, koji će biti zaduženi da skup protekne bez incidenata.


Kontrola će biti obavljana sa kopna i iz vazduha, a biće uključeni i pripadnici antiterorističkih jedinica. Kontrolu iz vazduha će obavljati vojni helikopteri. Trasa puta kojom će se kretati premijer Vučić biće blokirana, a građanima je sugerisano da svoja vozila uklone sa tog poteza. Predviđen je i specijalni plan obezbeđenja Ambasade Srbije u Tirani.

U Tiranu svoje  agente poslale  i zapadne službe

U Tiranu svoje agente poslale i zapadne službe | Foto: RAS


Premijera Vučića u Tirani će dočekati premijer Albanije Edi Rama uz istaknutu zastavu Republike Srbije i himnu „Bože pravde“. U delegaciji Vlade Srbije nalazi se i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović. Vučić će u Tiranu doputovati oko podneva, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada, gde će se održati svečani prijem. Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak, a zatim će uslediti i sastanak dve delegacije, nakon čega će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare. Drugog dana posete Tirani, premijer će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma.

Premijer Vučić, u posetu Tirani dolazi sa porukom mira i sa ciljem da popravimo političke a prevashodno ekonomske odnose i obezbedili mir i stabilnost na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji. Među temama o kojima će se razgovarati biće i izgradnja auto-puta Niš-Priština do luke u Albaniji, kao i rekonstrukcija pruge preko Kosova do Albanije.

Mihajlović: „Ne plašim se“


Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da poseta premijera Vučića i delegacije Vlade Srbije Tirani predstavlja produbljavanje partnerskih odnosa, a jedna od tema susreta sa albanskim zvaničnicima biće i infrastrukturni projekti.
- Srbija je faktor stabilnosti regiona i moramo da učinimo sve da imamo partnerske odnose, zbog čitavog regiona zapadnog Balkana. Mi smo spremni, a incidenata se ne plašim - rekla je za „Alo!“ Mihajlovićeva.

Poslednji komentari
  • mladen Vreme: 27.05.2015 10:31h

    Svaka cast dr

  • Dragisa Vreme: 27.05.2015 11:17h

    Hahahahaha,pa kakva mu opasnost preti u Albaniji kad covek sve sto radi,radi u njihovu korist. Jos malo pa ce davati imena trgovima i ulicama po njemu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP