Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VANREDNA SITUACIJA JOŠ NEPOTREBNA

Sneg će tek da nas
zaveje! (FOTO) (VIDEO)

Autor: E. A. | 11.12.2012 - 09:25:00h | Komentara: 1

U celoj zemlji saobraćaj se odvija otežano zbog snega koji je padao više od 40 sati. Problem stvara novi sneg koji je počeo da pada u celoj zemlji. Očekuje se da napada novih 20-40 centimera. Zavejanih putnika u vozilima trenutno nema, ali je u Zrenjaninu, Sečnju, Žitištu, Kikindi i Novoj Crnji vanredna situacija i škole ne rade. Ekipe putara su na terenu i čiste saobraćajnice.

Sneg

Zavejani parkirani automobili | Foto: Beta

"Putevi Srbije" saopštili su da će, ukoliko bude snežnih padavina za sva teretna vozila, šlepere i kamione sa prikolicom biti zabranjen prolazak na teritoriji Srbije, prenosi RTS.

Iako se očekuje formiranje leda na rekama, i četvoro ljudi je usled smrzavanja izgubilo život, na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije održanoj u Novom Sadu odlučeno je da za sada nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije u Vojvodini.

Sneg

Saobraćaj se zbog snega odvoja usporeno | Foto: Nebojša Marković

Iz EPS-a javljaju kako je potrošnja električne energije skočila za 50 odsto u roku od samo dva dana! S obzirom na to koliko je hladno svako svoje mesto boravišta, logično, pokušava da napravi što toplije i prijatnije.
- Gradske službe učiniće sve da se život u Beogradu, u uslovima snega i niskih temperatura, u ponedeljak odvija normalno – rekao je Dragan Đilas na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
Vanredna situacija zbog teškoća izazvanih nevremenom proglašena je u Zrenjaninu, Sečnju, Žitištu, Kikindi i Novoj Crnji, u kojima ne rade škole.
U Žablju ne radi srednja škola.

Goran Ješić kaže da je vanredna situacija u određenim opštinama proglašena pre svega zbog onemogućenog transporta iz sela ka naseljenim mestima.

- Ono što nas u ovom trenutku brine jeste što imamo određeni broj preduzeća koja su, u međuvremenu, ili u stečaju ili u postupku stečaja, iz reda 'Nibens grupe' i grupe 'Borovica', pa se plašimo da u tim opštinama preduzeća koja imaju nadležnosti da čiste regionalne i lokalne puteve nemaju kapacitet da to urade. Mi ćemo na Vladi i Kriznom štabu videti šta možemo da uradimo i pomognemio tim opštinama - kaže Ješić, prenosi RTS.

Sneg

Saobraćaj u Beogradu tokom padavina | Foto: D. Milenković

Sada se situacija znatno poboljšala. Nema padavina i putevi prvog i drugog stepena su prohodni, kaže iz zimske službe ''Puteva Srbije'' Milivoje Durković.
- Situacija na putevima u Srbiji je danas mnogo bolja nego u proteklih 48 sati. Ostao je samo jedan broj lokalnih puteva na teritoriji Vojvodine koji se danas intenzivno čiste - kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Predrag Marić

Predrag Marić | Foto: Beta

U južnoj i centralnoj Srbiji svi putevi su prohodni, ali se saobraćaj na nekim deonicama odvija usporeno jer ima ugaženog snega.
Zbog niskih temperatura i ugaženog snega po trotoarima građanima se savetuje oprez.
Građani koji ipak budu bili ugroženi za pomoć mogu da se jave na broj 193.

Sneg

Čišćenje ulica otežano zbog novih padavina | Foto: Vesna Lalić

Alo.rs će iz sata u sat pratiti stanje sa nepogodom koja nas je zadesila.

Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 11.12.2012 17:34h

    neko napisa o nekoj anteni kod borce sto su nam ameri dali.sada pocinjem da verujem u svasta.letos susa sada sneg a bice i poplave.za nas je svaki dan smak sveta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP