Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALA VEJE, VEJE

Sneg ponovo počeo
da pada u Srbiji

Autor: Tanjug | 18.12.2012 - 14:58:00h | Komentara: 0

U mnogim krajevima Srbije danas je ponovo počeo da pada sneg koji trenutno otežava saobraćaj, posebno na putevima u regionima Loznice, Požege i Kopaonika.

Sneg

I saobraćaj je tekao usporeno zbog snega | Foto: Zoran Lončarević

Jak sneg trenutno pada u Loznici, umeren u Valjevu, Sjenici i Kuršumliji, a slab na Zlatiboru, u Požegi, Kraljevu i na Kopaoniku, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Sneg jakog do umerenog intenziteta koji trenutno pada otežava saobraćaj na putevima u regionima Loznice, Požege, Kopaonika, a slabijeg je intenziteta u centralnim i zapadnim krajevima, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S). Sneg jakog do umerenog intenziteta otežavao je saobraćaj i na putevima u regionima Užica, Sjenice, Kraljeva i na prilaznim putevima Kopaoniku, saopštio je ranije danas AMS S.
Svi magistralni i regionalni putni pravci u Timočkoj krajini prohodni su za saobraćaj, ali se vozačima savetuje da bez preke potrebe i bez zimske opreme ne kreću na put.

Sneg izazvao kolaps u Srbiji!

Svakodnevno čišćenje snega | Foto: Robert Getel

Na svim kolovozima ima snega po putu. Na putu Bor - Žagubica preko Crnog Vrha zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima jer, kako je rekla Biljana Perkić iz zimske službe održavanja u Žagubici, vetar na ovoj planini duva i mestimično se formiraju manji snežni nanosi.
Putari su neprestano na terenu i održavaju ovaj putni pravac prohodnim.
Kako je za Tanjug rekao Dragoslav Đurov iz zimske službe u Boru, put do planinskog sela Gornjana u borskoj opštini probijen je i za sada je prohodan za saobraćaj. Tokom ledenih dana na opštinske puteve u Boru na kolovoze je bačeno 100 tona soli i agregata, rekao je direktor JKP "Treći oktobar" Dalibor Orsovanović. Sneg koji od jutros od 8.30 časova pada jakim intenzitetom na Zlatiboru i u užičkom kraju doveo je do otežanog odvijanja saobraćaja.
U Službi zimskog održavanja u Mačkatu kažu da su svi putni pravci prohodni, da snega na kolovozu ima od tri do pet centimetara, a da je slična situacija u Užicu. Na Zlatiboru je u toku prepodneva napadalo 10 -tak centimetara novog snega, koga sada ima oko 22 centimetra.
Tokom dana snežne padavine se očekuju i u ostalim krajevima Srbije pa se vozačima savetuje kranje oprezna vožnja, uz obaveznu kompletnu zimsku opremu.

Zavejani u snegu

Sve je bilo pod snegom!

Aerodom "Nikola Tesla" u Beogradu je spreman za nove snežne padavine, izjavio je generalni direktor Velimir Radosavljević, ističući da pista na tom aerodromu nije bila zatvorena nijednog minuta u poslednjih pet godina.

Prema podacima RHMZ, jutros je na Crnom Vrhu bilo 35 centimetara snega, na Kopaoniku 31, u Zaječaru 20, na Zlatiboru 14, u Kikindi 13, a u Negotinu i Sjenici 10. U Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu i Požegi bilo je šest, u Somboru pet, u Ćupriji četiri, u Novom Sadu tri, a u Kuršumliji i Leskovcu jedan centimetar snega.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP