Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEČJA EMISIJA PONOVO NA MALIM EKRANIMA

Snima se novi serijal "Fazona i fora"!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 17:42:00h | Komentara: 0

Snimanje novog serijala popularne serije za decu "Fazoni i fore" počelo je danas u dvorcu Fantast, nadomak Bečeja, u koprodukciji Radio televizije Vojvodine i "Pauer medija prodakšn" iz Novog Sada.

Fazoni i fore

Fazoni i fore | Foto: printskrin

- Početak snimanja novog serijala poklapa se sa tridesetom godišnjicom od snimanja prve epizode ove serije uz koju su odrasle i odrastale mnoge generacije - rekao je autor serijala, poznati pesnik za decu Ljubivoje Ršumović.
On je na konferenciji za novinare kazao da "Fazoni i fore" imaju funkciju da štite odrastanje i vode računa o odrastanju najmladjih i da će tako biti i u novom serijalu.
Po rečima Ršumovića, akteri serije su prepoznatljivi Raša Popov, Mirjana  Karanović i drugi, ali je ekipa i značajno podmladjena, a novo lice je devojčica Andrea Hrček.

Direktor serije Dina Vranešević rekla je da će u novom serijalu biti snimljeno 15 polusatnih epizoda.
- Planirano je da posle prvih kadrova drugi deo snimanja bude izmedju 1. i 20. jula, a treći u septembru, dok je emitovanje planirano za kraj godine - rekla je Vranešević.
Ona je pojasnila da termin emitovanja nije slučajno određen jer "Fazoni i fore", kako je kazala, okupljaju celu porodicu a porodice su u periodu novogodišnjih i božićnih praznika uvek na okupu.
Popularni Raša Popov prisetio se kako je pre 30 godina postao glumac u ovoj seriji i do dan danas, po mišljenju svih, i ostao zaštitni znak "Fazona i fora".
- U to vreme sam bio urednik Dnevnika TV Beograd kada me Ljubivoje Ršumović pitao da glumim mađioničara u seriji Fazoni i fore. Moj predlog je bio da to bude Ljuba Tadić, ali je Ršum rekao da je Ljuba suviše namršten i da mu treba neko ko će i glasom i likom za vrlo kratko vreme ozariti decu. Od tada sam ja u seriji - rekao je Popov.

Režiser novog serijala je Vuk Ršumović, muzički urednik Aleksandar Dujin, a u glumačkoj ekipi su i Uroš Petrović, Milana Vranešević, Borka Tomović, Viktor Savić, Goran Jevtić, brojni novinari, voditelji, spikeri, sportisti i drugi glumci koje produkcija čuva kao iznenađenje.
Ovom prilikom je najavljeno da će u novom serijalu "Fazona i fora" biti uvedene i nove rubrike, a otrkiveno je samo da će dve od njih nositi naziv "Uzrečice i nizrečice" i "Šio mi ga Đura za litru pasulja".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP