Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE PISANJA ALO!

Snimak prebijanja dečaka opet kod tužioca!

Autor: D. Ćuruvija | 29.05.2014 - 20:00:00h | Komentara: 1

Treće tužilaštvo u Beogradu zatražilo je na uvid skandalozan snimak na kom se vidi kako S. Ž. B., profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu, brutalno bije svog tada dvoipogodišnjeg sina M. B. kako bi se videlo da li ima elemenata krivične odgovornosti majke, rečeno je juče “Alo!” u beogradskoj Palati pravde.

Snimak zlostavljanja deteta

Snimak zlostavljanja deteta koji je užasnuo region

Ukoliko se utvrdi da je majka počinila nasilje nad svojim sinom ili da su nadležne službe učinile propuste kada su joj dodelile starateljstvo nad detetom, čitav postupak će se obnoviti, precizirali su naši sagovornici.

- Ako se utvrdi i promil odgovornosti majke ili stručnih lica koja su joj ga dodelila na staranje, tužilaštvo će pokrenuti istragu protiv njih. Tužilaštvo je zatražilo da mu se danas na uvid dostave kompletni spisi kako bi se ispitalo da li su detetu ikada konstatovane povrede, kao i da se vidi da li je neko u lancu odgovornih zloupotrebio svoj položaj - navodi naš sagovornik.

Zlostavljanje deteta snimak

Kamere je postavio otac dečaka


On ističe da je Prvo tužilaštvo u Beogradu još 2010. odbacilo krivičnu prijavu protiv majke, jer nije bilo dovoljno dokaza da je počinila nasilje nad detetom koje uskoro puni sedam godina, ali da je njen bivši suprug kasnije nastavio da je goni po privatnoj tužbi.

Zlostavljanje deteta snimak

Video je zaprepastio javnost


- Procesi su dugo trajali, a na kraju je dete, na osnovu stručnog mišljenja timova Centra za socijalni rad, dodeljeno majci, jer se sud, prvenstveno, rukovodio njihovim mišljenjem. Otac deteta S. B. prošle godine je opet podneo krivičnu tužbu protiv majke i radnika Centra za socijalni rad koji su joj ga dodelili na staranje i ti procesi su još uvek u toku. Tužbu protiv radnika podneo je 2012, a prošle godine je bivšu suprugu tužio za nasilje u porodici, i to za najtežu tačku krivičnog dela - precizira naš izvor i napominje da je otac dečaka umesto sudije Snežane Kantar na video-snimak greškom stavio ime sudije Snežane Ivković, koja nije ni vodila slučaj.

Ministarstvo: “Pratimo i dalje slučaj”


U Ministarstvu za rad i socijalna pitanja su saopštili da je nalaz o podobnosti za vršenje roditeljskog prava zasnovan na proceni porodičnih odnosa roditelja maloletnog M. B., njihovim karakteristikama ličnosti i mogućnostima da obezbede uslove za njegov nesmetan rast i razvoj.

Oni su istakali da su “stručnjaci organa starateljstva cenili i video-materijal koji im je bio ponuđen kao dokaz, a za koji je procenjeno da je reagovanje majke bilo situacione prirode uz ozbiljnu indukciju i provokaciju, koje se može poistovetiti sa emocionalnim zlostavljanjem, ali je proveru svoje ocene zatražio od tužilaštva i drugih službi”. Takođe su napomenuli da su nastavili da prate ovaj slučaj, pribavljanjem izveštaja od institucija koje, pored majke brinu o detetu (predškolska ustanova, dom zdravlja...). Na osnovu svega toga, kažu u Ministarstvu, utvrđeno je da je maloletni M. B. bezbedan, zdrav i urednog razvoja.


Profesorka S. Ž. B., glavni akter zapanjujućeg snimka koji je poslednjih dana preplavio društvene mreže, za “Alo!” je priznala da je tukla sina po guzi nekoliko puta, “ali da ga je otac namerno razdraživao, navodio na nestašluke, kako bi doveo do željene scene”. Inače, S. Ž. B. radi i kao rukovodilac jednog od Instituta pri Medicinskom fakultetu u Beogradu. Na snimku, “SOS stop nasilju” u trajanju oko 12 minuta, između ostalog, vidi se kako S. Ž. B. maltetira dete - bije ga, baca, vuče i sve to uz pogrdne reči i psovke.

Otac gledao i snimao?!
Prof dr S.Ž. B. tvrdi da je snimak na društvenim mrežama datira još iz 2009. i da ga je na kvarno postavio njen suprug, od kojeg se razvela 2011. Ona je za “Alo!” izjavila da je snimak montiran i da bi ona bila diskreditovna kao roditelj i izgubila pravo dobijanja starateljstva.

“Ako sam ja monstrum, kakav je onda to otac koji ne staje u odbranu deteta”, rekla je za “Alo!” S. Ž. B..
Njen bivši suprug S. B., koji dete viđa dva puta sedmično i svaki drugi vikend, nije želeo previše da govori o ovom slučaju. Inače, on se pojavljuje na snimku, ali ne uzima sina u zaštitu, već postavlja pitanje majci: “Zašto biješ dete svaki dan?”.

Poslednji komentari
  • goca Vreme: 30.05.2014 01:34h

    pa sto nije tukla oca,a ne jadno dete.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP