Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SELEKTIVNO

Snimanje zakletve novih ministara dozvoljeno samo određenim medijima!

Autor: Beta | 27.04.2014 - 13:28:00h | Komentara: 3

Zakletvu članova nove Vlade Srbije danas će moći da snime i fotografišu samo jedna međunarodna medijska kuća i tri domaća medija, kao i službe Vlade i Skupštine, saopšteno je danas iz parlamenta.

a“Snimanje i fotografisanje polaganja zakletve budućih ministara biće omogućeno snimateljima Rojtersa, TV Pinka, Infobiroa, Vlade RS, i fotografima Vlade RS, Tanjuga i Narodne skupštine”, piše u saopštenju.



Agenciji Beta, kojoj nije dozvoljeno snimanje i fotografisanje polaganja zakletve, u Skupštini Srbije rečeno je da je odluka o tome ko će moći da fotografiše i snima doneta u dogovoru predstavnika parlamenta i članova kabineta dosadašnjeg potpredsednika Vlade i budućeg premijera Aleksandra Vučića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je danas zbog odluke Skuštine Srbije da zakletvu ministara nove vlade mogu da snimaju samo snimatelji pojedinih medija.

Zakletvu novih ministara, prema saopštenju Skupštine Srbije, mogu da snime i fotografišu Rojters, TV Pink, Infobiro, Tanjug i službe parlamenta i vlade.

Udruženje je ocenilo da je ta odluka neprihvatljiva jer vodi ka "stvaranju atmosfere u kojoj bi državni organi mogli da biraju kojim medijima će omogućiti praćenje događaja od javnog interesa".

NUNS oštro protestuje zbog te odluke, o kojoj su javnost izvestili mediji čijim snimateljima je zabranjen pristup, i poziva Skupštinu Srbije da je izmeni i omogući prisustvo snimatelja svih medija.

Skupština Srbije javnosti bi, takođe, trebalo da objasni kojim se kriterijumima rukovodila kada je odlučivala o tome koji će mediji moći da snimaju polaganje zakletve novih ministara, naveo je NUNS.  

Poslednji komentari
  • bgd Vreme: 27.04.2014 14:11h

    pa nije dzabe mitrovic sedeo u prvom redu u areni

  • Драгомир Vreme: 27.04.2014 14:47h

    Гос'н Вучићу,синко,дај боже да пола не испуни влада на челу са тобом па ће нам свима бити добро!Може бити да је ово шаљив коментар али да само неки новинари и тв куће присуствују већ нас подсећа на време када си био изузетно лош министар информисања!Ја бих волео да си морао бити такав јер се зна ко ти је био газда.Овом одлуком си себи ,,пуцао у ногу,, или су то противници измислили?Ће да видимо!

  • mili Vreme: 27.04.2014 17:29h

    Oberlajtman kako kaze , pa za to ga je i birao satro narod.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP