Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RFZO

SNS i SPS lome koplja oko fotelje Zdravstvenog fonda

Autor: S. Đ. | 05.10.2012 - 00:11:00h | Komentara: 0

Uprkos pričama o departizaciji, stožeri vladajuće koalicije SNS-a i SPS-a i dalje vode bitku u vezi s raspodelom vodećih funkcija u državnim institucijama. Ovih dana se posebno rasplamsala rasprava o tome ko će biti novi direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, pri čemu naprednjaci kandiduju dr Momčila Babića, a socijalisti dr Perišu Simonovića, otkriva izvor „Alo!“.

Babić brinuo o Nikoliću dok je štrajkovao glađu

Babić brinuo o Nikoliću dok je štrajkovao glađu | Foto: Zoran Ilić

- U toku je natezanje povodom toga ko će dobiti čelnu fotelju u RFZO, koji raspolaže sa skoro dve milijarde evra budžetskih sredstava. Žele je i SPS i SNS, dok je u najavi i velika bitka oko toga ko će biti direktor Kliničkog centra Srbije - istakao je naš sagovornik iz struke upućen u pomenuta dešavanja.


Vučić: Razmišljamo i o
direktoru kliničkog centra


Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić potvrdio je za „Alo!“ da će njegova stranka predložiti kandidate za direktore KCS-a i RFZO, ali za sada ne želi da otkrije njihova imena.
- Razmišljamo o direktoru Kliničkog centra i za sada mogu reći da je to poznati doktor i vrstan stručnjak, koji nije član naše stranke. Razmišljamo i o postavljenju direktora Zdravstvenog fonda, ali za sada nemamo konkretno ime - poručio je Vučić za „Alo!“.

Kandidat SPS-a za direktora RFZO je, prema nezvaničnim informacijama našeg lista, psihijatar dr Periša Simonović, koji je od novembra 2008. godine na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. Karijeru u tom ministarstvu je započeo još 1997. godine, i to u sektoru za zdravstveno osiguranje, čime se kao pomoćnik ili zamenik ministra bavio sve do 2001. godine, kada je prešao u Institut za mentalno zdravlje u Beogradu.

Komentar Simonovića o eventualnom prelasku na novu dužnost juče nismo uspeli da dobijemo jer se nije javljao na telefon poznat redakciji, dok se Momčilo Babić, njegov potencijalni konkurent za mesto direktora RFZO, za sada ne vidi na toj funkciji.

- Stranački organi, koliko je meni poznato, još nisu raspravljali o tome niti je sa mnom iko kontaktirao tim povodom. Mislim da su to izmišljitine mojih konkurenata kako bi me unapred diskreditovali za tu funkciju, ali ja stvarno jesam stručnjak za zdravstveno osiguranje i čak sam napisao knjigu o toj temi - izjavio je za “Alo!“ Babić, nekadašnji direktor KBC „Bežanijska kosa“.

Perišić bio sekretar u Ministarstvu zdravlja

Perišić bio sekretar u Ministarstvu zdravlja | Foto: FoNet

On se, podsetimo, vratio u javnost u aprilu prošle godine zahvaljujući brizi o zdravlju sadašnjeg predsednika države Tomislava Nikolića, kada je kao lider naprednjaka štrajkovao glađu. Ranije je Babić bio blizak Slobodanu Miloševiću, njegovoj stranci i porodici, ali je 2000. godine napustio SPS. Od tada nije bio politički angažovan, ali se pojavljivao kao lekar Vojislava Šešelja dok je on štrajkovao glađu u Hagu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP