Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OŠTETIO POKRAJINSKI BUDŽET?

SNS: Krivična prijava protiv Pajtića zbog prevare

Autor: Tanjug | 02.02.2015 - 16:22:00h | Komentara: 0

Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da je protiv predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, bivšeg potpredsednika te vlade Dragoslava Petrovića i neimenovanog vlasnika preduzeća "Globus auto" u stečaju, podneta krivična prijava zbog prevare.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Nenad Mihajlović

Kako je navedeno u saopštenju novosadskih naprednjaka, prijava Višem tužilaštvu u Pančevu podneta je zbog prevare sa elektromobilima u bivšoj farmi pilića u Debeljači.
Podnosilac krivične prijave, gradjanin Z. Savanov iz Debeljače, kako se navodi, dokazuje da je pokrajinski budžet oštećen za 50 miliona i 800.000 dinara, odnosno 633.394 evra, koje su Pajtić i Petrović, kao subvenciju za otvaranje pogona nove tehnologije, isplatili vlasniku Globus auta 2008. godine.

Uprkos tim ogromnim subvencijama, vlasnik Globus auta nikada nije otvorio pogon s novom tehnologijom u Debeljači, u kojem je na osnovu ugovora trebalo da proizvodi najmanje 2.000 skutera i 500 elektromobila godišnje, niti je zaposlio 60 radnika, na šta ga je obavezao ugovor jer je novac primio u tri rate, stoji u saopštenju.

Novosadski odbor SNS dodaje da "dokaze o prevari svako može videti na sajtu Agencije za privredne registre (matični broj Globus auta u stečaju je 17557084), u dokumentu kojim se traži uvodjenje stečaja u tom preduzeću".
Razlog za sumnju da su Pajtić i Petrović učestvovali u toj prevari, podnosilac prijave vidi u tome da njih dvojica nikad nisu podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika Globus auta zbog prevare.

U saopštenju se navodi i to da, do podnošenja krivične prijave iz Debeljače, nijedno tužilaštvo nije reagovalo na objavljene podatke o nestanku 633.394 evra, kao ni povodom javnih izjava vlasnika Globus auta da su ga Pajtić i Petrović prevarili.

U krivičnoj prijavi, podnetoj Tužilaštvu u Pančevu, priložen je i "dokument iz kojeg se vidi da su Pajtić i Petrović omogućili vlasniku Globus auta u stečaju da svoj dug za subvenciju, od 633.394 evra, umanji za svih 138.087 evra, zato što je Direkciji za robne rezerve isporučio jedan elektromobilčić i dva turistička vozića".
Za tu isporuku, kako se dodaje, Pokrajina je otpisala dva puta po 53.100 evra, iako bi i petostruko niža cena za te voziće bila preterana.
Jedan od tih vozića, koji je odbačen godinama stajao na placu rekreacionog centra u Kovačici, sklonjen je neposredno nakon što je podneta krivična prijava protiv Pajtića i Petrovića, što izaziva sumnju da prijavljeni, ili neko ko se sa njima povezan, sklanjaju dokaze, navode u novosadskom odboru SNS i podsećaju da u toj stranci učestalo ukazuju na primere korupcije u Novom Sadu i Vojvodini, dok pravo da hapse imaju isključivo organi gonjenja, pravo da optužuju imaju tužilaštva a sudovi da sude.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP