Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAŽIVANJE

SNS podržava 41 odsto,
Vučić najpopularniji!

Autor: Tanjug | 26.12.2012 - 19:50:00h | Komentara: 19

Srpsku naprednu stranku podržava 41,3 odsto gradjana Srbija, a lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najpopularniji je političar o kome pozitivno mišljenje ima 48 procenata gradjana, pokazalo je danas predstavljeno istraživanje B92 i "Ipsos stratedžik marketinga".

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

Prema rezultatima istraživanja, koje je obuhvatilo 1.005 ispitanika, podrška gradjana naprednjacima je za 11,5 procentnih poena veća nego na kraju prošle godine, dok je na drugom mestu Demokratska stranka koju podržava 16,1 odsto ispitanih, što je 7,5 manje nego pre godinu dana.


Na trećem mestu je Socijalistička partija Srbije koju podržava 14,9 odsto ispitanih, dok je četvrta Demokratska stranka Srbije sa podrškom 7,8 odsto ispitanih, što je za 0,5 procentnih poena manje nego krajem 2011. godine.
Prema rezultatima navedenog istraživanja, ispod cenzusa bi na izborima ostale Srpska radikalna stranka koju podržava 4,4 odsto ispitanih, a slede je Liberalno demokratska partija (4,1 odsto) i Ujedinjeni regioni Srbije (2,5 odsto).
Više od dva procenta podrške imale bi i Dveri (2,1 odsto).
Pre godinu dana, kako se navodi u istraživanju, o naprednjacima je pozitivno mislilo 21 odsto gradjana, dok ih danas 34 odsto ocenjuje pozitivno.
Takodje, istraživanje je pokazalo da je u decembru 2011. godine o SPS pozitivno mislilo 11 odsto gradjana, a danas 21 procenat, dok je pozitivno mišljenje o demokratama sa 18 odsto palo na 15.

Vučić je, prema istraživanju, najviše cenjeni političar medju ispitanim gradjanima, pre svega zbog borbe protiv korupcije i hapšenja, pa o njemu pozitivno misli 48 odsto. Nepovoljno o Vučiću misli 24 procenta ispitanih.
O premijeru Srbije Ivici Dačiću pozitivno misli 37 odsto ispitanih gradjana, negativno 25 odsto a, kako se navodi u istraživanju, predsednik vlade je broj pozitivnih utisaka povećao za 14 procenata u odnosu na prošlu godinu.

I o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću više građana (36 odsto ispitanih) misli pozitivno, nego što je onih koji imaju negativan utisak o njemu (31 odsto)
Kako se navodi u istraživanju, o lideru DS Draganu Đilasu 45 odsto ispitanih ima negativno mišljenje, a pozitivno ga ocenjuje njih 19 odsto, što je, kako se tvrdi u istraživanju, manje nego pre godinu dana, kada je o njemu pozitivno mislilo 22 odsto.
Poslednji komentari
  • milijana Vreme: 26.12.2012 20:23h

    narodu je za vreme vladavine zutih prekipelo iznad glave. dali su nam samo igara, a nisu cak ni hleba. za ovu vlast, sve pohvale, iako nisam clan ni jedne partije.ali, imamo oci, svaki dan gledamo da ljudi polako ispunjavaju obecano, da bi se to i osetilo kao boljitak. svesni smo da nemoze preko noci, i zato moramo biti strpljivi. svakim danom nam ulivaju sve vece poverenje i logicno je da i njima i sps.u raste rejting.nadam se da ce ispuniti i dato obecanje da limitiraju direktorske plate. lopove u zatvor, ljude zaposliti, tako se vodi zemlja. zelim im svu srecu ovog sveta, i samo hrabro napred, NAROD JE UZ VAS.

  • Realno Vreme: 26.12.2012 21:11h

    Procenti sns-a su realni, sa trendom rasta, a takva podrška građana je posledica ispunjavanja obećanja i to što Vučiću i sns-u nije cilj bogaćenje i krađa, već dobro naroda.

  • Grumpy Vreme: 26.12.2012 21:12h

    Važno je da nas je SNS pokrenuo sa mrtve tačke, a naravno da uvek može bolje, i ne sumnjam da će se truditi i zalagati da tako i bude. Rast rejtinga će im biti podstrek da nastave još jače i odlučnije.

  • Rast Vreme: 26.12.2012 21:13h

    Već veliki procenat veruje Sns-u, a biće još veći kad se stavi tačka na pokrenute postupke tužilaštva, presudama onima koji su se obogatili na račun građana, među kojima su i mnogi ds-ovci.

  • razovarana Vreme: 26.12.2012 23:04h

    Ocekivano i drago mi je zbog toga!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP