Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Policija za godinu dana nije pronašla ko je zastrašivao ljude kod Bora

Šoferi još sanjaju utvaru koja traži mrtvo čedo!

Autor: Ivan Popović | 31.08.2012 - 21:29:00h | Komentara: 1

Misterija koja se pre godinu dana desila na magistralnom putu Bor-Zaječar, kada se vozačima prikazivala žena u belom sa bidermajerom, i dalje je ostala nerazjašnjena.

Meštani i dalje veruju da je u pitanju Muma Paduri

Meštani i dalje veruju da je u pitanju Muma Paduri

Javnosti nisu otkriveni počinioci i objašnjenja nesvakidašnje pojave koja je ometala vozače i njihovu bezbednost u saobraćaju, pa je ostala dilema da li je neko hteo da se grubo našali sa meštanima nekoliko pojata na putu Zaječar-Bor ili je, po vlaškom mitu, Muma Paduri (Šumska Majka) prošetala ovim krajem.


Prvobitno je saopšteno da je reč o šali nekoliko mladića koji su ka vozačima puštali lutku napunjenu helijumom, zatim da je lutka puštana kroz šiber vozila u pokretu i tako stvarala utisak da lebdi, pa čak se govorilo da su se neki Borani hvalili u kafiću kako su prepali vozače, a kada su videli da je ceo slučaj prijavljen policiji, navodno su spalili venčanicu. Policija je saopštila da su počinioci poznati, ali da neće biti prijava.

- Počinioci su poznati, ali protiv njih neće biti podneta prijava zbog ugrožavanja bezbednosti jer niko od očevidaca nije želeo da protiv izgrednika podnese prijavu za delo koje su učinili - saopštila je policija nakon ovog događaja.

Godinu dana nakon pojavljivanja „utvare“ policija je u potpunosti zaboravila slučaj, ali ne i vozači koji su svedoci celog slučaja.
- Pružila je ruku ka automobilu i prošli smo kraj nje na samo pola metra. Samo sam stegao volan i trudio se da održim pravac vozila - rekao je vozač koji je posvedočio o ovom nemilom događaju.

On kaže da neće zaboraviti šta mu se dogodilo te noći i da mu se krv zaledila od straha, zbog čega se više ne usuđuje da noću prolazi tom deonicom. Tim pre što su priče o čuvenoj vlaškoj magiji još uvek vrlo aktuelne u ovom kraju, o čemu svedoči i tvrdnja baba Desanke, vlaške vračare, da je tada putem prošla Muma Paduri (Šumska Majka).

- Svaki muškarac koji sanja lepu i zgodnu ženu i u snu je dodiruje misli da je nešto dobro, ali on sanja đavolicu. Ona dolazi da pije krv muškarcima i uništava njihove živote, a oni to ne znaju i jedva čekaju da je ponovo sanjaju. Ja sam sinoć videla kako jedna odlazi u kuću kod mog komšije koji živi sam, spustila se tu niz brdo - saznajemo od baba Desanke, jedne od najpoznatijih vračara u Istočnoj Srbiji, koja je dodala da je ono što su videli meštani pojata sigurno Šumska Majka.

- Ima svašta, ona može da se pojavi kad hoće. I niko ne sme da je uvredi i da joj se suprotstavlja jer će da mu naudi. Moraju svi da je poštuju, jer se ona pojavila da ukaže na nešto, ali ja ne mogu ništa da vam kažem, ni kako će da naudi ako je neko uvredi, ni zašto se pojavila. Samo može da bude opasna - dodaje baba Desa.

Mit o Šumskoj Majci i ostala verovanja kod Vlaha prisutni su decenijama unazad i ukazuju na verovanje da se u ovim krajevima noću pojavljuju različiti zmajevi i žene koje pomažu na ovaj ili onaj način ljudima koji su u problemu. Kako je dilema i dalje prisutna, strah ne jenjava, a policija je digla ruke od celog slučaja. Meštanima Timočke krajine ostaje da razmišljaju šta ih je zapravo snašlo tog 30. avgusta.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Nemanja Vreme: 05.09.2012 11:44h

    e, svasta :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP