Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUTNO

Šokov čuvar čuvao i Nikolića!

Autor: A. D. | 07.11.2012 - 17:58:00h | Komentara: 10

Goran Gordić (38) zvani Gaša, bivši šef obezbeđenja Zorana Nedovića Šoka (59), sada čuva predsednika Srbije Tomislava Nikolića, rekao je Duško Tanović (52), penzionisani policajac i Nedovićev vozač, na suđenju Luki Bojoviću (39), optuženom za tri ubistva tokom 2004. godine. Navodni Gordićev angažman kod prvog čoveka Srbije su, međutim, demantovali policija i Predsedništvo Srbije.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić sa čuvarima | Foto: Beta

“Goran Gordić niti je član obezbeđenja predsednika, niti je bilo kada bio u njegovom obezbeđenju” tvrde u Predsedništvu. Međutim, sam Nikolić je 2004. godine, potvrdio da mu je Gordić bio telohranitelj, ali da su se ”nekako tiho razišli”. Obojica su, takođe, povređeni u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, 12. decembra 2000. godine.


“Nije sporno da predsednik poznaje Gordića. On je bio član obezbeđenja Srpske radikalne stranke, a ne Nikolićev lični telohranitelj. Gordić nije radnik MUP-a, jer to ne može da postane osoba koja ima kriminogenu prošlost” rekao je za Alo! Vuk Fatić iz Predsedništva Srbije.


Gordić je ranjen u atentatu na Nedovića, 26. jula 2004. godine, u blizini beogradske Arene, a tom prilikom ubijen je Nedovićev telohranitelj Milutin Jovičić (23), a teško ranjeni i Nidović i Tanović, koji se juče jedini od oštećenih pojavio na suđenju.

Prema optužnici, atentat su “potpisali” Bojović, Sretko Kalinić i Miloš Simović, koji se zajedno sa Vladimirom Milisavljevićem zvanim Vlada Budala terete i za ubistva Branka Jeftovića Jorge (33), Dejana Živančevića (25), prilikom atentata na Andriju Draškovića, koji juče nije doveden na suđenje iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde robija zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38).
 

Podsetimo, u vreme pokušaja atentata na Šoka 2004. godine sadašnji predsednik Srbije je bio član SRS-a i narodni poslanik te stranke u Skupštini Srbije.

Video snimak atentata na Zorana Nedovića Šoka možete pogledati ovde.

MUP: Mafijaš ne čuva Nikolića

Direkcija srpske policije negirala je danas tvrdnje da se u obezbeđenju predsednika Srbije Tomislava Nikolića nalazi Goran Gordić, nekadašnji pripadnik obezbeđenja Zorana Nedovića Šoka.

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da Goran Gordić ne radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da nikada nije bio u obezbeđenju predsednika Nikolića.

"Od kada policija obezbeđuje predsednika Republike Nikolića, i pre nego što je imenovan na funkciju predsednika, a i danas, Goran Gordić nije se nalazio, niti se nalazi u obezbeđenju predsednika",navodi se u saopštenju Direkcije policije.

Svedok Duško Tanović izjavio je danas na suđenju Luki Bojoviću I trojici pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" da je Gordić bio član obezbeđenja Zorana Nedovića Šoka.

Poslednji komentari
  • gare78 Vreme: 07.11.2012 12:58h

    Nadam se da predsednik Nikolic ima poverenja u svoje telohranitelje jer to je neophodno,pogotovo nakon onog nemilog incidenta na autoputu od pre neki dan,nas predsednik mora biti bezbedan u svakom trenutku

  • TEČA Vreme: 07.11.2012 13:32h

    Predsednik Nikolić je toliko godina u politici da vrlo dobro zna koga će da izaber za svoje najbliže saradnike , tako da sve ove špekulaciji po štampi nemaju baš ni smisla a nisu ni primerene.

  • Dexter Vreme: 07.11.2012 14:06h

    Ma dajte molim vas, pa mislite li da svi oni koji i imaju priliku biti obezbedjenje predsednika drzave nisu prosli sve moguce testove i da im nije ispitana proslost?!

  • Ljiljana Vreme: 07.11.2012 14:11h

    Mislite li da bi predsednik dozvolio da mu takav covek cuva ledja, ma prazne price..

  • Rajka Vreme: 07.11.2012 14:26h

    Predsednik se vec javno izjasnio da ima puno poverenje u svoje obezbedjenje. Mislim da su ovo obicne izmisljotine i novinske price kojima ne treba pridavati znacaja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP