Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROCES

Sonja Biserko svedoči u korist Hrvatske, a protiv Srbije!

Autor: Tanjug | 03.03.2014 - 14:25:00h | Komentara: 13

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, prema rečima šefa hrvatskog pravnog tima, biće u Hagu ispitana o istorijskom kontekstu konflikta u Hrvatskoj početkom devedesetih

Sonja Biserko

Sonja Biserko | Foto: YT

Hrvatska je pozvala ukupno 12 svedoka da svedoči u korist njene tužbe za genocid koju je podnela Međunarodonom sudu pravde protiv Srbije, među kojima je i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Biserko će, prema rečima šefa hrvatskog pravnog tima Vesne Crnić Grotić, biti ispitana o istorijskom kontekstu konflikta u Hrvatskoj početkom devedesetih.

Među svedocima su stručni svedok Ivan Grujić koji je od rata zadužen za iskopanje masovnih grobnica u Hrvatskoj i identifikovanje žrtava.

Svedok Marija Katić pričaće o ubistvima, u selu Bogdanovci blizu Vukovara, a Frano Kožul o zločinima u Vukovaru, rekla je Crnić Grotić. Svedoci Srbije još uvek nisu poznati.

Ispitivanje svedoka koje je predložila Hrvatska počeće sutra, ali se njihovi iskazi ne smeju objavljivati do kraja usmene rasprave pred MSP-om 1. aprila.

Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 03.03.2014 14:45h

    Ova žena se ruga u lice Srbima i Srbiji! Da smo normalna zemlja ovo bi bila persona non grata pa neka kod Mesića radi ovo što radi!

  • Knez Svevlad Vreme: 03.03.2014 17:07h

    Ceca@ Pa hrvatica..Brat joj u ZNG-ama ubijen, '93 cini mi se..Sta ocekujete?Provocirali su je 1000 puta da kaze nesto o sebi ili bratu.Nista! Btw placena debelo.Nego mi je taj "istorijski kontekst" nejasan? Sta oni tu mogu da govore? O Jasenovcu,Jadovnom i jamama mozda? Ili o 90% hrvata koji su u NDH podrzavali Pavelica?

  • Piplica Vreme: 03.03.2014 17:55h

    A prima platu u Srbiji!!!

  • MARSOVAC Vreme: 03.03.2014 18:17h

    JA STVARNO NE RAZUMEM ZASTO OVA ZENA ZIVI U SRBIJI? IZGLEDA DA BI MOGLA DA ROVARI IZNUTRA! PA ZASTO ONDA NE ODE IZ SRBIJE KAD VEC TOLIKO MRZI SRBE, A OD NJIH JE DOBILA I STAN I SVE STO IMA, A TO NJEMO TO BOZ PRAVO I PRAVDA IDU SAMO U INTERESU HRVATA A NARAVNO O SRBIMA SVE NAJGORE? NJOJ TREBA USKRATITI DRZAVLJANSTVO SRBIJE!!!!!! -

  • Srdjan Vreme: 03.03.2014 19:52h

    Nevladine organizacije su produzena ruka zapada tako da ona prima pare i radi kako joj kazu. Nismo u mogucnosti proterati to jer bi svi rekli da smo divljaci sa Balkana. Neka je ovakve samo treba kulirati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP