Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UBISTVO PREMIJERA

Španija će izručiti Milisavljevića Srbiji

Autor: Beta | 24.03.2013 - 20:18:00h | Komentara: 1

Vlada Španije odlučila je da Srbiji bude izručen Vladimir Milisavljević - Budala, osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i na 40 godina zbog učešća u brojnim zločinima zemunskog klana, piše list Danas.

Član Zemunskog klana - Vladimir Milisavljević Budala

Vladimir Milisavljević Budala | Foto: Reuters

Milisavljević, koji je bio u bekstvu od ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine, uhapšen je u februaru 2012. godine u Španiji sa Lukom Bojovićem.

Španski Savet ministara je na predlog ministra pravde Alberta Ruiza Galjardona odlučio da se nastavi sa procedurom izručenja Milisavljevića Srbiji, piše u sutrašnjem izdanju Danasa.
Potpredsednica španske vlade Soraja Saenc de Santamarija rekla je da se izvršna vlast složila da se nastavi procedura izručenja Milisavljevića Srbiji, upravo zbog optužbi da je pripadao kriminalnoj organizaciji, učestvovao u ubistvima i otmicama.
Izručenje Milisavljevića Srbiji moglo bi da usledi ubrzo posle odluke španske vlasti, jer su ispunjene sve pretpostavke za ekstradiciju, rekli su Danasu izvori iz pravosuđa.

Veruović u pratnji premijera Đinđića

Premijera Đinđića je ubio pripadnik Zemunskog klana 

Vrhovni sud Španijeje 2. januara odlučio da su ispunjeni svi uslovi za izručenje Milisavljevića Srbiji. 

Milisavljević će po izručenju imati pravo da trazi ponavljanje suđenja u kojima je osuđen u odsustvu - ubistvo Đinđića i zločini zemunskog klana, odnosno ubistva Branka Jeftovića Jorge (33), Dejana Živančevića (25), i Milutina Jovičića (23) iz 2004. godine.
Milisavljević je uhapšen u policijskoj akciji "Zooloski vrt" u Valensiji februara 2012. zajedno sa Lukom Bojovićem, kojeg Tuzilastvo za organizovani kriminal Srbije tereti da je posle ubistva Đinđića i ubistva vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića preuzeo kontrolu nad članovima klana u bekstvu i da je učestvovao u više ubistava kako bi ih zaštitio.
Milisavljević je u Španiji okrivljen za učestvovanje u ubistvu člana te kriminalne organizacije Milana Jurišića Jureta, 2006. godine.
Španska policija pronašla je u reci Manzanares u Madridu u martu 2012. ljudske ostatke za koje se sumnja da pripadaju Jurišiću, ali do danas nisu objavljeni rezultati forenzičkih nalaza, piše Danas. 
Poslednji komentari
  • Luka Vreme: 04.05.2013 10:18h

    Zuustavite izrucenje Vladimira Milisavljevica iz Spanije,jer sudstvo u Srbiji sudi pristrasno.Drzi se Vlado.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP