Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI POLITIČARI LJUBITELJI DIVLJINE I ADRENALINA

Spartanac Stefanović i Rambo Bačević!

Autor: I. K. | 23.01.2013 - 00:05:00h | Komentara: 0

Lider LDP-a Čedomir Jovanović nije jedini političar koji pohodima na Akonkagvu ili vulkane Kamčatke puni baterije za svakodnevni posao. Među srpskim političarima kriju se padobranci, bokseri, maratonci, ali i ekstremni izviđači.

Srpski Ber Grils: Milan Bačević

Srpski Ber Grils: Milan Bačević

Sličnu vrstu izazova koju sebi u divljini postavlja Čeda ima i ministar rudarstva Milan Bačević, kome je preživljavanje u prirodi strast još od studentskih dana. Malo je poznato da ovaj naprednjak ume da se barem jedanput godišnje otisne iz gradske vreve u šumu i provede tamo više od mesec dana zahvaljujući sopstvenom snalaženju.

Homolj, Kučaj, Golija samo su neke od Bačevićevih omiljenih destinacija na kojima se u Srbiji najpouzdanije može testirati ljudska snalažljivost i izdržljivost. Za razliku od Čede, koji se u snegovima Akonkagve oslanjao na sendviče, Bačević na svoja osamljivanja ne nosi hranu, već obroke pravi isključivo od prirodnih bogatstava koja uspe da pretvori u jestive namirnice.
Najčešće su to biljke, riba i puževi. Ekspedicije u potpunu osamu Bačeviću su pomogle i u akademskoj karijeri. Tako je on na svojim preživljavanjima uspeo i da pripremi doktorat. Njegov stranački šef je odabrao nešto klasičniji sport. Strast vicepremijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića je boks, koji mu pomaže da savlada ubitačan tempo koji sebi zadaje.
Javna je tajna da je ubedljivo najviše udaraca u boksersku vreću Vučić zadavao tokom predizborne kampanje. Među funkcionerima DSS-a krije se i jedan padobranac. Potpredsednik ove stranke Miloš Jovanović zaljubio se u skakanje s padobranom u vojsci i nastavio da se time bavi rekreativno.

Predsednik parlamenta se čeliči na krosfitu

Predsednik parlamenta se čeliči na krosfitu | Foto: Željko Šafar

Krosfit kao način života!

Nebojša Stefanović je još jedan naprednjak koji se okrenuo neobičnoj rekreaciji. Predsednik parlamenta kondiciju duguje malju, konopcu, traktorskoj gumi i drugim rekvizitima krosfita.
- U krosfitu nema povlašćenih! Što nisam umeo, vežbao sam dok nisam naučio. Kao u politici - kad u nešto kreneš, nema odustajanja! - objasnio je svoju filozofiju Stefanović kada ga je “Alo!” pratio na jednom od treninga u klubu “Spartanac”.
Umesto planinarenja ili preživljavanja, Stefanovićeva antistres terapija su vežbe s konopcem, čučnjevi, podizanje kugle od 24 kilograma, skokovi na drvenu kocku iz mesta, bacanje medicinke iz polučučnja i udaranje maljem po traktorskoj gumi, što su neki od osnovnih elemenata krosfita.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP