Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HEROJ ZORAN MILOJKOVIĆ, RADNIK OBEZBEĐENJA KC NIŠ

Spasao ženu od pijanca sa skalpelom

Autor: B. Janačković | 14.02.2015 - 19:37:00h | Komentara: 3

„Bilo je strašno. Doktor je bio van sebe od alkohola. Drago mi je da se sve dobro završilo i da su pacijentkinje u zadnjem trenutku spasene od fizičkog kontakta sa pijanim lekarom. Jedna od njih je došla da mi se zahvali što sam je spasao.“

„Vukao je devojku za spavaćicu,  tražio da se skine“, kaže Milojković

„Vukao je devojku za spavaćicu, tražio da se skine“, kaže Milojković | Foto: K. Kamenov

Dramu na odeljenju ginekologije u Nišu ovim rečima opisuje Zoran Milojković, radnik obezbeđenja koji je sprečio dr Bratislava Todorovića da mortus pijan izvrši kiretažu na jednoj pacijentkinji i da drugoj protiv njene volje skine spavaćicu kako bi je pregledao. Milojković kaže da je Todorović više puta dolazio pijan, ali da dosada nije bio nasilan, već bi spavao u kancelariji.


- Kada sam došao u 19 časova, već je bio pripit. Trebalo je da radi kiretažu, ali je, na sreću, kabinet bio zauzet. Otišao je u sobu i vratio se oko 20 časova. Tada već nije znao za sebe. To stanje je bilo strašno! Sestri i dežurnom doktoru sam dao signal da nešto mora da se učini jer ne može da stoji na nogama.

Pijani doktor  Bratislav Todorović

Pijani doktor Bratislav Todorović | Foto: privatna arhiva

Sestra pacijentkinje se uznemirila i upitala da li je normalno da neko ovako pijan može da radi intervenciju. Posavetovao sam je da je najbolje da se udalje sa klinike jer ne mogu drugačije da ih zaštitim, budući da je on u međuvremenu postao nasrtljiv. Počeo je da radi čučnjeve kako bi pokazao da nije pijan i da hvata pacijentkinju za ruku, u nameri da je vodi u sobu da joj „objasni“ da se malo opusti i „oslobodi straha“. Ona se bunila, pitala ga na šta ovo liči, priča Milojković.
Kada je doktor otišao u svoju sobu oko 20.30, pacijentkinja je iskoristila priliku da ode sa klinike.

- Kada je sišao oko 20.45, bio je van sebe od alkohola. Mislio je da se ne nalazi u prizemlju, već na trećem spratu klinike. Poslao sam SMS direktoru klinike dr Bojanu Lukiću: „Spasavajte nas, dr Bata je odvaljen od alkohola.“ Direktor klinike mi je rekao da krenem za dr Batom, da ne napravi neku još veću glupost, i da ga pozovem kada ga nađem. Našao sam ga na trećem spratu u sobi 324. Zgranuo sam se šta sam video - seća se Milojković. Odmah je pozvao dežurnu sestru da mu bude svedok.

- Vukao je devojku za spavaćicu, insistirao je da se skine. Ona je odbijala, zapomagala: „Nemojte, nemojte“… Sestra je bila zabezeknuta, ušao sam u sobu i pitao ga: „Da li si normalan, šta radiš to?“ Pozvao sam direktora Bojana i dao Todoroviću telefon. On je počeo da govori samo: „Da, da, da“, jer je bio koma od alkohola. Onda se okrenuo ka meni i počeo da me psuje i da mi preti. Pozvao sam dvojicu kolega radi svedočenja. Kako je silazio niz stepenice, držao se za gelender, poleteo je pesnicom da me udari. Ja sam se sklonio, povukao u stranu. Još jednom je pokušao da udari, opet sam se povukao. Posle alkotestiranja utvrđeno je da ima 2,09 promila alkohola u krvi. Smirio se tek posle dolaska policije - kaže Milojković.

On kaže da je pacijentkinja kojoj je trebalo da se radi kiretaža izašla plačući sa klinike, ali da se ujutro vratila da se zahvali.
- Kada sam doktorki anesteziologu koja je trebalo da asistira u tom zahvatu, ispričao šta se dešavalo, žena se tresla kao prut. Zamislite, uspavate pacijentkinju onda dođe lekar u takvom stanju i uzme skalpel. Sreća da toj ženi nije bio muž na klinici, ne znam šta bi bilo. Ja sam mu u oči rekao šta bih ja uradio da je kojim slučajem tako sa mojom majkom ili sestrom postupao - dodaje Milojković.
Todorović, je kako je naš list pisao, sve negirao.

Dr Zoran  Radovanović

Dr Zoran Radovanović | Foto: K. Kamenov

Pravosnažno osuđen, ali ne mogu da ga otpuste


U Upravi KC Niš kažu da je juče zasedala disciplinska komisija, ali da se dr Todorović nije pojavio, pa je naredna sednica zakazana za 18. februar. Direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović kaže da ne može da ga otpusti iako je pravosnažno osuđen za korupciju, dok ne stigne presuda iz suda.
- Imali smo praksu dosad da nas sud obaveštava o pravosnažnoj presudi ili da zaposleni sam prijavi da je osuđen. U ovom slučaju nismo dobili obaveštenje ni od suda ni od zaposlenog. Pošto smo videli da treba da se javi u zatvor 12. marta, tražićemo od suda dokumentaciju. On je suspendovan, tako da kao lekar ne može biti na svom radnom mestu - kaže Radovanović.

Poslednji komentari
  • Kalča007 Vreme: 14.02.2015 20:46h

    Veliki poz za Zorana Milojkovića od poštara,setiće se on.To je divan čovek velikog srca koji svoj posao obavlja savesno i pošteno.Pre 14 god nosili smo moju suprugu na rukama do drugog,trećeg sprata ginekologije i ostao je i posle radnog vremena da vidi hoće li biti sve u redu sa njom.........znači lafčina čovek.Sada kada sam ga video na slici u vašim novinama baš me je obradovalo,od njega se to samo može i očekivati,BRAVO CARE!!!!!

  • dt Vreme: 15.02.2015 01:07h

    Ako ne mozete da ga otpustite /sto je neverovatno/ onda svaka pacijentkinja ima pravo izbora za doktora, neka niko kod njega ne ide, pa neka radi onda ako moze

  • Zora Vreme: 15.02.2015 02:00h

    Cestitam gospodinu Zoranu ,hvala mu sto se odupro neizmernoj gluposti doktora koji ocigledno mogu nama smrticima da rade sto hoce , eto skoro mogu i da nas kolju mrtvi pijani i ludi, Bravo hrabri covece. Svakoko zahvaljujem se novinaru koji je ovu vest napisao, jer vsti oplemenjuju citaoca ane gde Ceca letuje. Cestitam jos jednom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP