Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI UZGAJIVAČ PASA PRVI U EVROPI I TREĆI U SVETU

Spavali u autu i uzeli titulu!

Autor: Ekipa Alo! | 25.05.2013 - 23:00:00h | Komentara: 1

Da i iz najtežih životnih situacija mogu da se izrode lepe stvari, najbolji pokazatelj je bivši košarkašaški prvoligaš Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona, koji je, nakon povrede koja mu je prekinula karijeru, počeo da se bavi uzgajivanjem pasa što ga je dovelo tamo gde košarka nije - na evropski i svetski vrh.

Živorad Đurić sa mezimicom

Živorad Đurić sa mezimicom

Ovaj bivši sportista, a sada uspešan biznismen i uzgajivač rotvajlera nedavno je sa ženkom Keli postao evropski šampion i treći na svetu, čime je upotpunio kolekciju trofeja u kome se već nalaze dve titule svetskog prvaka. A čitava ova serija uspeha počela je saobraćajnom nesrećom.


- Bio sam igrač Mladosti iz Zemuna i takmičio se u tadašnjoj prvoj saveznoj ligi. Na sredini sezone doživeo sam saobraćajnu nesreću. Dok sam ležao u bolnici i borio se za život, drug mi je doneo kasetu sa snimcima rotvajlera. Iste sekunde sam se zaljubio u te životinje i gledanje snimaka mi je dalo snagu i volju da prohodam. Po oporavku sam se raspitao gde da nađem te pse koji su me na neki način vratili u život - priseća se teških trenutaka Maradona, koji je već sa prvim psom postigao svetski uspeh

Spremaju se za nove uspehe

Spremaju se za nove uspehe

- U Nemačkoj sam uzeo Falka fon Sitarda i počeo da ga treniram. Pošto imam takmičarski duh odmah sam se raspitao gde se organizuju šampionati za pse i desilo se da sam već te, iste 1996. godine sa njim postao prvak sveta. I svaka pobeda te vrati na početak jer uvek tražiš novog, mladog psa, a ja sam na sledeću titulu svetskog prvaka čekao 15 godina i osvojio sam je u Bratislavi sa psom Kvantom, a onda odmah potom i titulu prvaka Evrope sa psom Monako Vom, koji je rođen u mojoj uzgajivačnici - priseća se Maradona uspeha, a onda i prvog susreta sa svojom mezimicom, aktuelnom šampionkom Keli.


- Ona se rodila ispred mene, bila je to ljubav na prvi pogled i prvi put sam odlučio da uzmem ženku za takmičenja, princezu Keli. Svakodnevni treninzi sa njenim trenerom Vladom Orlovićem su urodili plodom i uputili smo se posle nepunih godinu dana na evropsko prvenstvo u Dortmundu. Do tamo smo se, zbog nemogućnosti putovanja avionom, vozili 24 sata, a onda smo bili prinuđeni da noć prespavamo u automobilu, jer nije bilo hotela koji bi želeo da primi rotvajlera. Uprkos tome, u jakoj konkurenciji Keli postaje šampion Evrope, a posle desetak dana na svetskom takmičenju u Budimpešti ona osvaja treće mesto. Siguran sam da nam najveći uspesi tek predstoje - zaključuje Maradona.
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 26.05.2013 15:18h

    Cestitam. Dokaz da se ideja, hrabrost i upornost uvijek isplate. A ne sjediti i cekati milostinju..i biti ogorcen.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP