Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEPA VEST

SPC distribuirala 120 tona hrane i hemije!

Autor: Beta | 21.05.2014 - 13:06:00h | Komentara: 1

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je do sada prikupila više od 320 tona različite robe za područja ugrožena poplavama, izjavio je danas sekretar "Verskog dobrotvornog starateljstva", sveštenik Vladimir Marković.

Sabor SPC

Foto: N. Božović

On je novinarima rekao da je u poslednja četiri dana distribuirano 120 tona dana hrane i hemije koje je Crkva sakupila, dodajući da se za sada ne šalje garderoba.

"Garderobu nismo hteli da šaljemo, zato što imamo puno iskustva i znamo da u ovom trenutku garderoba nije na prvom mestu i da će to tek trebati kasnije", rekao je Marković ispred Patrijaršijskog doma nakon posete patrijarha Irineja i ministra pravde Srbije Nikole Selakovića sabirnom centaru SPC za prikupljanje humanitarne pomoći.
Sveštenik Marković je istakao da je "Versko dobrotvorno starateljstvo" od početka krize, prvog poplavnog talasa, aktivno uključeno u prikupljanje pomoći po svim hramovima SPC, posebno na nivou Beograda gde Crkva ima 70 hramova.
Prikupljenu pomoć ta crkvena organzacija, kako je istakao, šalje u dogovoru sa Kriznom štabom Beograda, tako da se ne šalje ništa što nije potrebno.
"Uz to, svakodnevno pet, šest kamiona šaljemo u Bajinu Baštu, Krupanj, Loznicu, Paraćin i Svilajnac", rekao je Marković.
On je pohvalio više od 20, kako je rekao, "crkvenih dobrih ljudi" koji su ustupili dostavna vozila, odnosno velike kombije i pikap automobile, vozače i gorivo.
"Trudimo se da zaista budemo uz svoj narod i da sve ovo što je narod Beograda i svih drugih eparhija SPC donirao da stigne baš u pravom trenutku na pravo mesto onom kome je potrebno", istakao je sekretar "Verskog dobrotvornog starateljstve".
Marković je još dodao da razvrstavanju robe koje se šalje na ugrožena područja učestvuje preko 250 studenata volontera.
 
Poslednji komentari
  • Olivera Vreme: 21.05.2014 19:00h

    Gde se moze odneti donacija koju skuplja Srpska pravoslavna crkva. ??????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP