Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORUKA VAŠINGTONA KOSOVU

Specijalni sud biće osnovan ili u Prištini ili u UN

Autor: Tanjug | 20.06.2015 - 00:45:00h | Komentara: 0

Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi Džejkobson smatra da će Specijalni sud za ratne zločine OVK biti osnovan ili u Skupštini Kosova ili u Savetu bezbednosti UN.

Skupština Kosova

Ukoliko do kraja nedelje ne uspe glasanje u skupštini Kosova, Amerika neće više blokirati ni SB UN da stavi na dnevni red osnivanje Specijalnog suda

- Razgovarali smo sa mnogim poslanicima i stalno se s njima sastajemo, a ono što očekujemo i od onih koji podržavaju i od onih koji su su skeptični je da shvate da postoje dve mogućnosti da taj sud bude osnovan u Prištini po zakonima Kosova ili će biti osnovan u Savetu bezbednosti UN u kome su i neke članice koje nisu priznale Kosovo i nisu mu naklonjenje, a igraju jednu ne bas dobru ulogu, rekla je ona za RTK .

U osnivanju tog suda, ona ne vidi nikakvu lošu stvar, već isključivo činjenicu da će Kosovo moći da korača napred u pravcu evropskih integracija.
Američka vlada je dala do znanja da neće blokirati neki predlog Rusije, ili neke druge države ukoliko taj sud ne bude usvojen u Skupštini Kosova.

Zbog toga smo učinili ''nekakav pritisak na vladu Kosova i zbog toga i ja pokusavam da ostanem van unutrašnje politike Kosova", dodala je Džejkobson.

Dodala je na kraju da ako najkasnije do kraja nedelje ne uspe glasanje u skupštini Kosova, američka vlada neće više blokirati ni Savet bezbednosti da stavi na dnevni red osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP