Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORESKA UPRAVA PODNELA VIŠE PRIJAVA PROTIV UGOSTITELJA

Splavovi utajili 90 miliona dinara!

Autor: S. Vojinović | 10.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Poreska uprava Srbije je tužilaštvu podnela nekoliko krivičnih prijava protiv odgovornih lica i vlasnika poznatih beogradskih klubova i splavova! Među njima su „Freestyiler“, „Lasta“, „River“, „Kafana tajna“... saznaje „Alo!“. Sumnja se da je samo u ovim objektima zbog utaje poreza i nedozvoljenog skladištenja robe država oštećena za skoro 90 miliona dinara.

Letnju sezonu neki bi  mogli dočekati  zatvoreni

Letnju sezonu neki bi mogli dočekati zatvoreni | Foto: Dušan Milenković

U akciji Poreske uprave od septembra do kraja prošle godine proveravano je poslovanje u 21. ugostiteljkom objektu i pet noćnih klubova. Protiv odgovornog na splavu „Freestyiler“ krivična prijava je podneta zbog utaje poreza, i to zato što je od maja do jula, u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza, prikrio podatke o zakonito stečenim prihodima, kao i da prihode od prometa nije uplaćivao na tekući račun. Izbegnuta poreska obaveza u ovom slučaju je 43,7 miliona dinara.

Italijani u Beogradu


Predstavnici finansijske policije Italije doputovali su u Beograd kako bi sa srpskim poreznicima razgovarali o jačanju saradnje u borbi protiv sive ekonomije, organizovanog kriminala i korupcije, ali i nastavku već započetih akcija. Prošle nedelje, u poseti italijanskim kolegama boravio je Marko Marinković, zamenik direktora Poreske uprave.

Krivična prijava protiv odgovornih lica noćnog kluba-splava „Lasta“ podneta je zbog poreske utaje, koju su počinili tako što su u nameri da delimično izbegnu obračunavanje i plaćanje poreza na dodatu vrednost dali lažne podatke. U ovom slučaju, oni se sumnnjiče da su od jula do oktobra izbegli da plate 34,5 miliona dinara na ime svih poreskih obaveza.
Odgovorni iz noćnog kluba „River“ se sumnjiče za nedozvoljeno skladištenje pića koje nisu evidentirali u poslovnim knjigama u iznosu od 1,2 miliona dinara. Zbog izbegnute poreske obaveze u iznosu od 2,5 miliona dinara, podneta je krivična prijava protiv odgovornih iz noćnog kluba „Kafana tajna“. Osim za poresku utaju, sumnjiče se da nisu imali zakonom propisanu dokumentaciju o poreklu robe i plaćenom porezu.

Od avgusta prošle do februara ove godine, Poreska policija je pregledala 77 ugostiteljskih objekata. U akciji suzbijanja sive ekoniomije, za poslednjih 13 meseci otkriveno je 257 takozvanih fantomskih ili peračkih preduzeća.

Saslušano 45 pevača i menadžera


Od decembra do kraja januara ove godine saslušano je 45 pevača i menadžera u okviru poreske kontrole prihoda estradnih umetnika. Kako saznajemo, nelogičnosti između prijavljenih prihoda i imovine najviše ima među menadžerima. Akcija se nastavlja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP