Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVOGODIŠNJA MULJAŽA U NOVOSADSKIM JAVNIM PREDUZEĆIMA

SPO nabacio posao Daninom bratu!

Autor: Ivana Kljajić | 10.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 20

Srpski pokret obnove odlično je “organizovao” nabavku novogodišnjih paketića u dva gradska preduzeća u Novom Sadu, te je posao, težak oko šest miliona dinara, sasvim očigledno namešten Goranu Boškoviću, rođenom bratu Danice Drašković!

A od Dane samo zalupljena slušalica...

A od Dane samo zalupljena slušalica... | Foto: Miloš Perić

Opis paketića toliko je detaljan, da je, gle čuda, samo
jedna firma, “Ofy company” Gorana Boškovića, mogla
da odgovori

Boškovićeva firma “Ofy company” izabrana je kao jedini ponuđač na tenderima dva novosadska javno-komunalna preduzeća - “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća” - koje vode SPO i pokret “Dinara, Drina, Dunav”. U ugovoru o kupovini paketića koji je “Vodovod” objavio, uz svu dokumentaciju ove javne nabavke, navodi se da će im pomenuta privatna firma iz Beograda prodati 383 paketića za 2.968.250 dinara. Ista cena ugovorena je i sa “Čistoćom”, jer su oba JKP, iako nemaju ni približno isti broj zaposlenih, objavila nabavku ne samo istog broja paketića već i identičnu specifikaciju igračaka. Opis je toliko detaljan da je teško poverovati da rukovodstva “Vodovoda” i “Čistoće” unapred nisu smislila ko može da nabavi naručeno.

A u vreći  oko šest miliona...

A u vreći oko šest miliona... | Foto: Shutterstock


Tako je, na primer, u javnom pozivu jedna od tridesetak naručenih igračaka u paketiću opisana doslovce ovako: “Gitara za najmlađe sa minimum 42 melodije, tri modela za sviranje, bubnjevima i mikser funkcijom. Pored toga, gitara treba da ima i oponašanje zvukova životinja. Minimalne dimenzije pakovanja 47,5 cm x 25 cm x 8 cm. Proizvod treba da sadrži potrebne baterije”.

Umesto komentara na činjenicu da je njen rođeni brat dobio dva unosna posla u preduzećima u kojima SPO vodi glavnu reč, Danica Drašković nam je prekinula vezu čim smo pomenuli Gorana Boškovića i novogodišnje paketiće. Urkos brojnim pozivima, iz firme “Ofy company” juče nismo uspeli da dobijemo objašnjenje koliko je politika zaista pomogla u dobijanju ovog posla.

Patent koji je SPO primenio u “Vodovodu” i “Čistoći” ne postoji u praksi ostalih gradskih preduzeća, koja na svojim prednovogodišnjim javnim tenderima uglavnom oglašavaju nabavku vaučera određene vrednosti ili paketića bez posebno navedenih detalja.

Isti poklončići, isti i odgovori!

U gotovo istovetnim odgovorima koje su nam poslali iz “Vodovoda” i “Čistiće” tvrde da je sve urađeno po zakonu i da nema govora o favorizovanju ponuđača, iako priznaju da se na njihove javne pozive odazvao samo jedan - “Ofy company”, s kojim su i zaključili ugovore.


- Sve igračke i slatkiši koji se nabavljaju za novogodišnje paketiće se mogu nabaviti u slobodnoj prodaji na tržištu i bilo koje od registrovanih trgovinskih preduzeća u Srbiji je moglo da se prijavi na konkurs koji je raspisan javno i u skladu sa propisima... S tim u vezi, nema mesta spekulacijama da je ponuđač, koji se javio na tender, favorizovan po bilo kom osnovu - navode u “Vodovodu”, a doslovno isto objašnjenje dali su nam i iz “Čistoće”.

Poslednji komentari
  • Beogradjani Vreme: 10.12.2014 08:27h

    Pa Vuk je u koaliciji....sta bi drugo radili Draskovic Dana i njena braca nego 20 godina krali drzavu.

  • Lovac na potezu Vreme: 10.12.2014 08:36h

    Dana koalicije menja ali navike, ne

  • jovan Vreme: 10.12.2014 08:53h

    Šta je tu čudno.Lopovska družina Drašković samo radi ono zašta su se borili,a to je mogućnost slobodnog muvanja i krađe narodnih para.Sve živo su pokrali.

  • zoran Vreme: 10.12.2014 08:56h

    Familija Drašković se ponaša kao družina alibaba i 40 hajduka.Baba Dana je očigledno alibaba.

  • Tea Vreme: 10.12.2014 09:04h

    ...a, jel ima šta novo u vezi Dane Drašković? Pa oni to rade, ima bar, 15 godina i svi znaju i niko ništa. Da bi podržavali,svaku, vlast njima se daje da rukovode porodično Beogrdskim sajmom tolike godine. Pišite nešto novo o porodici Drašković i Bošković.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP