Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA CRNOJ LISTI 110 GRAĐEVINA

Spora legalizacija bespravno izgrađenih objekata u Vranju

Autor: V.Pešić | 28.03.2015 - 15:50:00h | Komentara: 0

U Gradskoj upravi u Vranju imaju pune ruke posla zbog legalizacije 4.617 bespravno izgrađenih kuća, pomoćmih objekata i pregradnih zidova.

Kuća Zagorke Tasić

Kuća Zagorke Tasić | Foto: V.Pešić

 
Građevinski inspektori su prošle godine srušili 20 objekata bez dozvole. U Odseku izvršenja ističu da je na na crnoj listi za rušenje prošle godine bilo 110 divljih građevina. Nema spasa ni trošnoj i opasnoj udžerici u Nemanjinoj 70 u Vranju, koja svakog časa moće da se sruši i ubije vlasnike Zagorku Tasić (76) i njenog brata Dušana (71).


- Godinama pokušavamo da Spasiće iselimo, trajno im obezbedimo smeštaj i srušimo kuću, na kojoj su popucali i urušavaju se zidovi od zemlje. Dotrajali krov na kući je srušen. Kuća samo što se nije srušila i opasno preti vlasnicima i prolaznicima. Pokušali smo 25. aprila prošle godine da srušimo opasnu građevinu, ali smo zbog neprijatne situacije odustali. Godinama Spasići odbijaju da se isele. Navodno hoće da osposobe kuću, kojoj više nema spasa; rekao je načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove Zoran Mihajlović.

Vranje legalizacija građevina

Vranje legalizacija građevina | Foto: V. Pešić

 
Prema rečima Marine Trajković, načelnice Sekretarijata za urbanizam, imovinsko-pravne i komunalno-stambene odnose u Gradskoj upravi, da je do sada odbačeno više od hiljadu zahteva za legalizaciju izgrađenih objekata bez dozvole. Pozitivno je rešeno 950 zahteva. Odbačeno je preko hiljadu nepotpunih zahteva. Gradske vlasti odbijaju zahteve za legalizaciju objekata koji su izgrađeni na javnim površinama, na mestima predviđenim za ulice,trgove,puteve,koji su skloni padu ili su podignuti na klizištima. Na javnim površinama izgrađeno je oko hiljadu objekata.

Vranje legalizacija građevina

Vranje legalizacija građevina | Foto: V. Pešić

Građevinski inspektori su svakodnevno na terenu i izloženi su brojnim neprijatnostima, zbog čega im pomoć pruža lokalna policija. Ne retko, vlasnici divlje izgrađenih objekata su agresivni i skloni kavgi, psovkama, uvredama i fizičkim nasrtajima. Shodno novim zakonskim propisima, do 30. aprila biće donete odluke o legalizaciji ili rušenju divlje izgrađenih objekata, čija legalizacija nije jeftina što znatno usporava ozvaničenje objekata.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP