Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLAVKA DRAŠKOVIĆ, DIREKTORKA KANCELARIJE ZA DIJASPORU

Sporni konkurs je povučen!

Autor: G. Jovanović | 24.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Direktorka kancelarije za dijasporu Slavka Drašković u poslednje vreme dospela je u žižu interesovanja javnosti zbog brojnih dešavanja u vladinoj ustanovi kojoj je na čelu, a ponajviše zbog spornog konkursa za popunjavanje radnih mesta.

Stiglo je 29 prijava, ali Kancelarija je obustavila izborni postupak po ovom oglasu zbog promene organizacione strukture

Stiglo je 29 prijava, ali Kancelarija je obustavila izborni postupak po ovom oglasu zbog promene organizacione strukture

Naš list je u više navrata pisao i ukazivao na brojne propuste, a direktorka Kancelarije je u međuvremenu odlučila da povuče konkurs. O tome zašto je uopšte objavljen konkurs poslednjeg radnog dana, pred početak državnih praznika, čime je faktički ostavljeno 48 sati eventualnim kandidatima da prikupe svu neophodnu dokumentaciju, gospođa Drašković kaže:


- Konkurs je urađen po dogovoru sa službom za upravljanje kadrovima, a osim toga, kao što znate, kako bismo ispoštovali sve propise, morali smo da ga objavimo u „Službenom glasniku“. Zaista je sve urađeno u skladu sa zakonom. Sistematizacija radnih mesta Kancelarije prošla je zakonsku procedure, uključujući kontrolu resornih ministarstava i službe za upravljanje kadrovima.

- Šta se dešava sada sa konkursom? Koliko se kandidata prijavilo?
- Stiglo je 29 prijava, ali je Kancelarija obustavila izborni postupak po ovom oglasu zbog promene organizacione strukture nastalih usled izmena i dopuna Zakona o dijaspori i Srbima u regionu i usvajanja akcionog plana za sprovođenje strategije, što je upravo u toku. Postupak će se nastaviti u nakraćem mogućem roku nakon neophodnih izmena u pravilniku, a sve što radimo, činimo potpuno zakonito i transparentno

- Zbog čega je neophodna diploma PMF za posao samostalnog saradnika u Sektoru za unapređenje kulturno, prosvetno-obrazovnih i drugih vidova saradnje?
- Matematički fakultet je tražen za radno mesto koje se bavi poslovima iz IT oblasti,a koji se odnosi na online učenje, elektronski bukvar i slično.

- Ovih dana otvorena je kancelarija za brze odgovore. Kako napreduje taj projekat i hoće li se dalje razvijati?
- Kancelarija za brze odgovore je jedan od projekata koji će omogućiti našim ljudima iz rasejanja da na jednom mesti saznaju sve informacije koje ih zanimaju, od dobijanja ličnih dokumenata do podataka o potrebnim papirima za ulaganje u zemlju.

- Jeste li generalno zadovoljni podrškom srpske dijaspore?
- Prezadovoljna sam, budući da sam i došla na ovo mesto zahvaljujući njihovoj podršci.

- Posle šest meseci rada Kancelarije, šta biste izdvojili kao najbitniju stvar koju ste uradili, a šta dalje planirate?
- Uradili smo mnogo toga, a nameravamo da pokrenemo još mnogo važnih pitanja. Za vikend putujem u Sloveniju na poziv Srba koji tamo žive, a u planu je susret sa zvaničnicima slovenačke vlade, gde nameravam da izdejstvujem da Srbi, koji tamo žive dobiju status nacionalne manjine, a iste planove imam i sa drugim zemljama u regionu. Osim toga, pripremamo sastanke Saveta skupštine dijaspore a onda i rad same Skupštine koja počinje početkom jula.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP